Incendiul de la Ferma Dacilor –  Cornel Dinicu scos din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Tribunalul Prahova a admis, joi, contestaţiile celor trei administratori ai complexului turistic Ferma Dacilor la decizia Judecătoriei Ploieşti de prelungire a mandatelor de arestare emise pe numele lor. Cornel Dinicu, cel care a înfiinţat complexul ridicat fără autorizaţii şi care îl administra, în fapt, a fost scos din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu. Ceilalţi doi administratori au fost plasaţi sub control judiciar.

”Admite în parte contestaţiile formulate de contestatorii-inculpaţi Dinicu Cornel, în prezent arestat în CRAP-IPJ Prahova, Ristin Vitomir-Adrian şi Ilie Adelina-Elena împotriva încheierii nr. 10 din data de 29.01.2024 pronunţată de Judecătoria Ploieţti în dosarul nr. 1725/281/2024. Desfiinţează încheierea contestată şi în rejudecare: Respinge propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive şi a măsurii arestului la domiciliu formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova în dosarul de urmărire penală nr. 393/P/2023”, este soluţia pronunţată joi de Tribunalul Prahova.
Magistraţii au înlocuit arestul preventiv cu cel la domiciliu în cazul lui Cornel Dinicu, pe o perioadă de 30 de zile, începând din 1 februarie. El are interdicţia de a comunica, direct sau indirect, cu inculpaţii, cu persoanele vătămate sau membrii de familie ai acestora şi ale victimelor decedate, cu martorii şi experţii desemnaţi în cauză.
În cazul celorlalţi doi administratori, instanţa a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile.
Decizia Tribunalului Prahova este definitivă.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: