Incendiul de la Valencia, provocat de un aparat electrocasnic

Sursa foto: X

Incendiul care s-a soldat cu zece morţi la Valencia, în estul Spaniei, la sfârşitul lui februarie, când flăcările au cuprins în câteva minute un bloc, este de origine accidentală şi ”probabil” a fost provocat de un aparat electrocasnic, anunţă luni autorităţile, relatează AFP.

”Poliţia ştiinţifică a stabilit că cauzele incendiului sunt accidentale şi că a fost provocat aparent de unul dintre aparatele electrocasnice dintr-unul dintre apartamente”, a declarat presei primarul Valenciei, al treilea cel mai important oraş din Spania, María José Catalá.

Primarul a declarat că ancheta urmează să examineze în continuare motivele care au făcut ca flăcările ”să se extindă, să se propage cu o asemenea viteză”.

”Primele rezultate ale anchetei poliţiei naţionale arată că incendiul provine probabil din interiorul bucătăriei şi că a fost cauzat de un aparat electrocasnic”, a confirmat presei prefectul Pilar Bernabé.

Acest incendiu, unul dintre cele mai tragice din ultimii ani, a şocat Spania şi a lăsat sute de persoane fără domiciliu, la Valencia, cel mai mare oraş din sud-estul Spaniei.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: