Skip to content
Politică

UPDATE Când se poate reuni comisia (EXCLUSIV). Incendiul din Colectiv a fost provocat? Un senator ALDE cere comisie de anchetă

UPDATE 11:18

Redacţia PSnews.ro a obţinut primele precizări oficiale în legătură cu condiţiile în care se poate întruni Comisia de apărare din Senat, pentru a stabili constituirea unei subcomisii de anchetă privind spusele colonelului STS în ceea ce priveşte incendiul din clubul bucureştean Colectiv.

Preşedintele Comisiei de apărare, senatorul Marius-Lucian Obreja, ne-a oferit lămuriri tehnice privind constituirea subcomisiei.

„Noi suntem acum în vacanţă parlamentară. Pe data de 25, Comisia (de apărare – n.r.) îşi va relua o parte din activitate şi, practic, activitatea de deliberare va fi reluată în integralitate de colegii din data de 1 februarie. Da, am cunoştinţă, iar decizia, conform regulamentelor noastre, se ia în cadrul comisiei, între colegii senatori membri ai Comisiei de apărare. Adică nu e o decizie de preşedinte, de secretar sau de staff – e o decizie care se ia prin vot, în cadrul constituirii unei comisii, al declanşării unor proceduri altele decât cele de zi cu zi”, a declarat Obreja pentru PSnews.ro.

———

Un senator ALDE reacţionează puternic şi cere comisie de anchetă după spusele colonelului STS în legătură cu incendiul din clubul bucureştean Colectiv (care, în opinia ofiţerului, ar fi fost provocat).

Într-un comunicat trimis, duminică, PSnews.ro, senatorul ALDE Dian Popescu (membru în Comisia de apărare a camerei superioare) anunţă că a solicitat oficial președintelui comisiei, PNL-istul Marius-Lucian Obreja, crearea unei subcomisii care să aibă drept misiune „lămurirea semnelelor de întrebare care în ultimul timp au fost puse în spațiul public privind cazul Colectiv”.

CITIŢI ŞI: Colonelul STS care a făcut declarații halucinante despre incendiul din Colectiv, va fi audiat de procurori SURSE

„Așa cum am declarat deja public consider că membrii Comisiei de Apărare trebuie să renunțe la vacanța parlamentară și în baza prerogativelor legale să audieze toate persoanele care pot aduce lămuriri în acest caz.

Această subcomisie nu are drept scop dublarea sau sabotarea anchetelor pe care organele abilitate le fac, ci de a verifica dacă instituțiile publice a căror activitate este în atenția Comisiei de Apărare și-au făcut sau nu datoria.

Tragedia din #Colectiv a produs deja 63 de victime și este obligația noastră ca aleși ai poporului să investigăm circumstanțele și, mai ales, cauzele acestei cumplite tragedii, a doua ca mărime în istoria recentă a României după accidentul aviatic de la Balotești.

Consider că trebuie să renunțăm la vacanta parlamentară pentru un caz de interes național care necesită prezența și acțiunea noastră urgentă.

Deja, cum bine știm, în spațiul public au apărut mai multe controverse privind drama din #Colectiv, iar obligația noastră față de cei care ne-au ales este să contribuim la aflarea adevărului.

De asemenea, în spiritul transparenței totale, solicit ca toate audierile în cadrul Subcomisiei să poată fi transmise în direct de posturile de televiziune interesate sau de siteurile de știri care consideră acest subiect de interes public”, mai transmite Dian Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *