Skip to content
Politică

Incendiul din Colectiv. Cheltuielile cu deplasarea în străinătate, decontate de Guvern

Guvernul a anunțat că va adopta miercuri în ședință ordonanța de urgență care permite rambursarea cheltuielilor pentru deplasarea în spitalele din străinătate a răniților în incendiul de la Colectiv.

 

„Astăzi o să adoptăm ordonanța de urgență care o să ne permită să rambursăm cheltuielile cu deplasarea în străinătate, atât în spitale din Uniunea Europeană, cât și în afara Uniunii Europene, pentru cei accidentați care au trebuit să fie deplasați acolo — pentru ei și pentru însoțitori — și o să vă rog ( pe ministrul Sănătății — n.r.) împreună cu doamna ministru al Muncii să vă asigurați că și celelalte persoane care sunt în țară și care au dreptul la un sprijin financiar au avut sau au acces la aceste fonduri, la această susținere financiară”, a afirmat premierul Dacian Cioloș, la începutul ședinței de guvern.

 

În replică, ministrul Muncii, Claudia Ana Costea, a anunțat că ministerul a însărcinat doi angajați care se ocupă de cazurile din Colectiv, potrivit unor surse citate de Agerpres.ro

 

„Ministerul Muncii a pus la dispoziție doi salariați ai Agenției de Plăți și Inspecția Muncii care se deplasează cu toată formularistica fie la spital, fie la domiciliile însoțitorilor. S-au acordat și celor care au fost transportați în străinătate și celor care se află spitalizați. Toate datele există pe site-ul Ministerului Muncii. Ministerul, în momentul în care primește solicitarea, procedează imediat la acordarea acestor ajutoare”, a susținut Costea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *