Skip to content
Politică

Incendiul din Colectiv: Raed Arafat dezminte zvonurile legate de ambulanțele private

" "

Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a declarat că ambulanţele private din Bucureşti care se aflau în contract cu Serviciul de Ambulanţă au fost trimise în locul ambulanţelor publice la alte urgenţe anunţate la 112 în noaptea incendiului de la clubul Colectiv, dezmințind astfel informaţiile potrivit cărora ambulanţe private care ar fi ajuns la locul accidentului ar fi fost trimise înapoi.

Eu când am ajuns acolo nu am văzut ambulanţe private care să nu fie lăsate să intre. Ambulanţele private care se aflau în contract cu Serviciul de Ambulanţă au început să fie trimise la cazurile care erau înregistrate la 112, pentru că toate cazurile de urgenţă în oraş au mers mai departe. La locul incendiului au fost concentrate 57 de ambulanţe publice şi cred că în orice capitală europeană 57 de ambulanţe este o cifră foarte mare. S-a reuşit evacuarea într-o oră şi un sfert, dar principiul nu este să iei şi să fugi imediat, ci mai şi asişti bolnavii la faţa locului.

" "
" "

Deci ambulanţele private au fost solicitate în conformitate cu protocolul Serviciului de Ambulanţa la alte cazuri. Repet, eu nu am văzut acolo să fi ajuns vreo ambulanţa privată, iar cineva să-i fi spus să plece că nu este nevoie. Tot timpul au fost disponibile ambulanţe publice libere. Când am ajuns acolo am avut 6 maşini care erau libere şi disponibile„, a declarat Raed Arafat, citat de romaniatv.net.

Numărul celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la clubul Colectiv a ajuns la 30. Alte 137 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, dintre care 57 sunt în stare critică şi gravă.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *