Skip to content
Politică

Încep alegerile în PNL. Ce spune Ludovic Orban despre un contracandidat la șefia partidului

Inquam Photos/Octav Ganea

Aflat vineri într-o vizită de lucru la Cluj Napoca, președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, a anunțat că „în curând” vor fi declanșate procedurile de alegeri în formațiunea politică. Liderul PNL a afirmat că nu cunoaște momentan un alt candidat la șefia PNL, iar el va organiza o „campanie pozitivă, bazată pe proiecte și obiective realiste”.

„Sunt singurul care mi-am anunțat candidatura. În curând vom declanșa procedurile de alegeri în partid. Vreau din nou să fac precizarea că alegerile în Partidul Național Liberal nu înseamnă organizarea unui congres, înseamnă alegeri de la firul ierbii. O să fie alegeri generale, fiecare organizație locală, ulterior o să fie conferințele județene și abia după finalizarea alegerilor la baza partidului o să aibă loc congresul cu o reprezentare proaspătă, care să asigure cu adevărat legitimitate conducerii care este aleasă.

Eu nu vreau să dau declarații pe niște ipoteze. Deocamdată nu știu dacă o să mai fie un candidat la șefia PNL. În ce mă privește pe mine, indiferent dacă o să fie sau nu, campania mea se va derula la fel, așa cum am făcut campanie: mișcare multă în teren, acțiune la firul ierbii, participare la toate evenimentele importante, susținerea proiectelor reprezentanților PNL în administrația locală și la nivel parlamentar. O să fie o campanie pozitivă, bazată pe proiecte și obiective realiste.

Sunt 36 de filiale care mă susțin. […] Până la urmă fiecare delegat la congres are fiecare discernământ și are dreptul să voteze pe cine dorește. O să trebuiască să fac o muncă de convingere a fiecărui delegat”, a spus Orban, la Cluj-Napoca.

De cealaltă parte, deși nu și-a anunțat public până în prezent o candidatură la Congresul PNL, și premierul Florin Cîțu caută în aceste zile sprijin în partid, prin vizitele pe care și le-a plănuit în următoarea perioadă în țară. Facem precizarea că, vineri, premierul Florin Cîțu a fost într-o vizită de lucru la Suceava.

„Nu există o campanie electorală internă. Sunt aici ca premier și pentru a susține campania de vaccinare. Ne-am întâlnit cu oamenii din HoReCa, pentru că e un sector care a avut de suferit. Cred că anul acesta sunt vești foarte bune”, a spus Florin Cîțu la Suceava.

Amintim că preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, recent că un număr de 36 de organizaţii judeţene PNL au votat pentru susţinerea candidaturii sale la un nou mandat de preşedinte al partidului.

1 comentariu la “Încep alegerile în PNL. Ce spune Ludovic Orban despre un contracandidat la șefia partidului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *