Skip to content
Politică

Încep audierile în dosarul „Rompetrol II”. Cine ajunge în fața procurorilor

Marți încep audierile în dosarul ,,Rompetrol II”. În acest caz, procurorii investighează atât problema datoriei istorice a Rompetrol, chestiunea datoriei libiene cât şi acte de evaziune în activitatea de vânzare a carburanților, potrivit realitatea.net.

Procurorii DIICOT au pus sechestru de 3 miliarde de lei pe bunurile Rafinăriei Petromidia. Măsura vine într-un dosar privind privatizarea rafinăriei, desprins din cel al lui Dinu Patriciu.

Companiile KazMunayGas, Oilfield Business Solutions și S.C. Rompetrol Rafinare au fost introduse de procurori ca părți responsabile civilmente în dosarul Rompetrol, iar reprezentanții acestora sunt așteptați, astăzi, la DIICOT.

Noul dosar este disjuns din cel în care mai multe persoane au fost condamnate definitiv – printre care se număra fostul senator liberal Sorin Roşca Stănescu şi fostul ministru Sorin Pantiş – şi în care a fost judecat şi omul de afaceri Dinu Patriciu. În cazul acestuia, procesul penal s-a încheiat în urma decesului.

Ancheta datează de la începutul anului 2006, iar măsura sechestrului a fost impusă pentru a se recupera prejudiciul, întrucât în primul dosar nu s-a reuşit acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *