Skip to content
Politică

Începe calvarul pentru Oprescu. Primul consilier general care îi solicită demisia și prezintă un element care l-ar putea incrima pe Primar

Unul dintre cei 55 de consilieri generali din Primăria Capitalei îi solicită demisia de urgență lui Sorin Oprescu, după ce consilier personal al acestuia, Solomon Wigler, a fost reținut de DNA, după ce a fost prins în flagrant încasând 25.000 de euro.

Citește și: Silviu Mănăstire, scenariu negru pentru ”doctorul” Oprescu. Care-i marele ”succes” al edilului, greu de anticipat în urmă cu câțiva ani

Lucian Iliescu, în prezent consilier general din partea PMP, precizează pe pagina sa de Facebook, că nu crede că un consilier personal ar putea să acționeze fără știința lui Sorin Oprescu, având în vedere că ordinea de zi a Consiliului General, în care sunt incluse PUZ-urile care ar fi fost promise de de Solomon Wigler unui afacerist, este propusă de primar.

Citește și: EXCLUSIV Surse: Mărturisirile cutremurătoare care dau fiori tuturor partidelor: ”Dacă vine DNA-ul în Primărie ne ia cu autocarul pe toți!”

”In calitatea mea de Consilier General al Municipiului Bucuresti ii cer imperativ si cu celeritate DEMISIA Primarului General Sorin Oprescu!
Coruptia in Primaria Capitalei a atins nivelul maxim. Nu cred ca un Consilier Personal putea sa actioneze fara stiinta Primarului Sorin Oprescu atata timp cat ordinea de zi a CGMB este propusa de catre Primar!”, preciează consilierul general Lucian Iliescu pe pagina sa de socializare.

expunere de motive puz oprescu

 

sursa: Facebook Lucian Iliescu

Reamintim că potrivit comunicatului remis de procurorii DNA, Wigler Solomn este acuzat de infracțiuni de trafic de influență, în formă continuată, după ce în perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, în calitate de consilier al lui Oprescu, a pretins 230.000 euro, din care a primit 204.000, de la un afacerist, pentru a interveni pe lângă funcionari din Primăria Capitalei, dar și pe lângă diverși consilieri generali. Potrivit procurorilor, consilier lui Oprescu a lăsat să se înțeleagă, în fața afaceristului de la care ar fi luat șpagă, că are influența necesară în vederea inițierii și votării unor proiecte de hotărâri.

”Într-un context separat, la data de 14 noiembrie 2013, inculpatul Wigler Solmon a mai primit de la omul de afaceri suma de 25.000 euro pentru a interveni pe lângă primarul general al municipiului București, pe lângă care a lăsat să creadă că are influență, în vederea eliberării unei autorizații de construire necesare unei soluții de trafic (sens giratoriu), pentru două supermarket-uri.”, susțin procurorii DNA.

Citește și: Decizia lui Oprescu/ Se strânge lațul în jurul lui Oprescu? Procurorii au ajuns la etajul 14 al primăriei Capitalei. Ce ar fi promis ”Moni” în schimbul unor spăgi uriașeSilviu Mănăstire, scenariu negru pentru Oprescu. Care-i marele ”succes” al edilului, greu de anticipat în urmă cu câțiva ani

Reamintim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *