Începe cel mai mare festival românesc din America, dedicat celebrării Parteneriatului Strategic cu SUA

sursa: facebook

Începe cel mai mare festival românesc din America, dedicat celebrării Parteneriatului Strategic cu SUA, pe cea mai populară esplanadă a capitalei americane. Trei zile de spectacolele de dans şi concerte, expoziţii, degustări de bucate tradiţionale şi vin. În premieră, demonstraţii meşteşugăreşti de sculptură în lemn, olărit şi de ţesut, conform unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Ambasadei României în State Unite ale Americii.

🇷🇴 Începe cel mai mare festival românesc din America, dedicat celebrării Parteneriatului Strategic cu SUA, pe cea mai populară esplanadă a capitalei americane. Trei zile de spectacolele de dans și concerte, expoziții, degustări de bucate tradiționale și vin. În premieră, demonstrații meșteșugărești de sculptură în lemn, olărit și de țesut
📌 Ambasada României în S.U.A. și Institutul Cultural Român din New York / ICR New York, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Maramureş și cu sprijinul mai multor parteneri locali, organizează, în perioada 12-14 iulie 2024, la Washington, cea de-a treia ediție a „Weekend-ului românesc de la Washington” / “Romanian Weekend at The Wharf.”, cel mai mare proiect de diplomație culturală al României în Statele Unite, dar și cel mai mare festival românesc din America. Conceput ca un eveniment caleidoscopic, de largă adresabilitate, proiectul se înscrie în programul anual inițiat și coordonat de Ambasada României „România – SUA: Un parteneriat pentru noi orizonturi economice. De 20 de ani împreună sub umbrela NATO”.
📌 „Weekend-ul românesc de la Washington” propune publicului o ofertă culturală diversă, accesibilă și atractivă, punând accentul pe unicitatea și spectaculosul culturii tradiționale românești, pentru care există un mare interes în rândul americanilor. Ca în fiecare an, publicul se va putea bucura de concerte, spectacole de dans, lecturi performative, expoziții de cărți românești în traducere engleză, demonstrații meșteșugărești, activități pentru copii, expoziții de haine și bijuterii inspirate de forme tradiționale, degustări de bucate specifice și vin, organizate pe eleganta esplanadă The Wharf, una dintre cele mai populare și în vogă zone din Washington, D.C., situată pe malul râului Potomac, nu departe de Capitoliu. Accesul va fi gratuit, iar evenimentele se adresează tuturor vârstelor.
📌 Pe scena celei de-a treia ediții a „Weekend-ului românesc de la Washington” vor fi prezenți o serie de artiști români și româno-americani, care acoperă diferite zone și expresii culturale: Simion Bogdan-Mihai și Lăutarii de Mătase, Paula Hriscu, Vox Maris Chicago, Ansamblul Folcloric National Transilvania, Ansamblul de Dansuri Folclorice „ Carpathia” / Carpathia Folk Dance Ensemble, Andreea Rebaltescu.” se arată într un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Statele Unite ale Americii.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: