Skip to content
Alegeri locale 2020

Începe cursa pentru Primăria Sectorului 6: Cine îi amenință fotoliul lui Gabriel Mutu

Facebook/Primaria Sectorului 6

Lupta pentru controlul Primăriei Sectorului 6 se anunță a fi foarte interesantă anul acesta. Până acum și-au anunțat intrarea în cursă de la PSD, actualul primar Gabriel Mutu, de la PNL, Ciprian Ciucu, de la PMP, Ștefan Florescu și de la PLUS Ștefan Pălărie. USR încă nu a anunțat public un candidat pentru Primăria Sectorului 6, dar presa scria că Dragoș Dragoteanu ar fi unul dintre candidații înscriși în cursa internă pentru desemnarea candidatului la Primăria Sectorului 6, acesta fiind vehiculat la un moment dat drept posibil candidat pentru Primăria Generală.

Gabriel Mutu (PSD)

Gabriel Mutu este actualul primar al Sectorului 6 și totodată candidatul PSD pentru alegerile locale de anul acesta, la același sector. În 2016, Mutu a câștigat Primăria Sectorului 6 cu 37,4%, devansându-și adversarul de pe locul doi – Mihai Daneș (USB) – cu peste 15 procente.

Mutu și-a anunțat candidatura încă din ianuarie, așa cum scria PSNews.ro. Totuși, anul acesta lupta s-ar putea să fie mai strânsă, deoarece principalul adversar al primarului Mutu se profilează a fi vocalul consilier municipal de la PNL, Ciprian Ciucu.

Ciprian Ciucu (PNL)

Ciprian Ciucu, candidatul pe care liberalii îl propun la Primăria Sectorului 6, s-a profilat ca un foarte vocal critic al Gabrielei Firea, acesta ocupând și funcția de membru în Consiliul General al Capitalei. În iarnă, Ciucu a fost numit președinte al Agenției Funcționarilor Publici, anunțând ulterior că a demisionat din funcția de consilier în CGMB, fiind o poziție executivă la rang de secretar de stat incompatibilă cu altă funcție publică.

În contextul alegerilor locale, Ciucu se profilează drept principalul adversar al actualului primar Gabriel Mutu. Interesant de urmărit e situația în care partidele politice vor emula modelul de la Primăria Generală și vor propune un candidat unic al dreptei unite. Ciprian Ciucu de altfel a vorbit despre această posibilitate, susținând public varianta candidatului comun: “A venit timpul să discutăm despre candidați unici și la primăriile de sector. Cred că inclusiv Nicușor Dan ar trebui să susțină această idee, să imprime o astfel de idee, să nu se creadă cu sacii în căruță. Ar fi doar fair… play. El primar general, cu 6 primari PSDisti… Nu ar face nimic. Am relua povestea cu Băsescu vs toată lumea și mai irosim încă patru ani. Aștept un răspuns public. Timpul trece și e nevoie de leadership!”. În cazul în care partidele vor prezenta în final un unic candidat de dreapta, acesta devine automat favorit pentru preluarea Primăriei Sectorului 6.

Ștefan Florescu (PMP)

Ștefan Florescu este candidatul PMP pentru Primăria Sectorului 6. La scrutinul precedent, Florescu a candidat pentru aceeași poziție, dar în calitate de independent, obținând un scor destul de bun 14,5%, plasându-se astfel pe locul 3, după Daneș și Mutu. Florescu a fost implicat în mai multe scandaluri de-a lungul carierei sale. În 2016, presa din România relata că acesta fusese înregistrat în timp ce discuta telefonic cu un necunoscut, folosind un limbaj jignitor. În 2019, Florescu în calitate de președinte al filialei Sector 6 a PMP, a fost acuzat de mai mulţi membri că a distrus o parte din partid , întrucât, la nivel local ar fi început sistematic eliminarea şi revocarea din funcţii a membrilor, acesta înconjurându-se de oameni pe care îi controlează şi care îi asigură majoritate în alegeri.

Ștefan Pălărie (PLUS)

La sfârșitul lunii februarie, membrii Filialei PLUS Sector 6 l-au ales pe Ștefan Pălărie în urma alegerilor interne pentru funcția de primar al Sectorului 6. Vlad Voiculescu l-a lăudat atunci pe Pălărie, spunând că a avut “proiecte extraordinare în educație acum mai bine de 10 ani”. Ștefan Pălărie a lucrat în mediul privat, fiind implicat ca trainer și consultant în diverse companii și a fost membru în Coaliția pentru Dezvoltarea României și Romanian Business Leaders.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *