UPDATE FOTO Subiectele și baremul la proba de Limba română de la Evaluare Națională 2023 au fost publicate pe edu.ro

scoala/ Inquam Photos/Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 16:54

Subiectele integrale și baremul pentru elevii care au absolvit clasa a VIII-a si care au susținut, luni, prima probă de la Evaluarea Națională 2023, cea de Limba și literatura română au fost publicate pe pagina special destinată de pe edu.ro, dar cu aproape o oră întârziere.

Le puteți consulta dând click aici:  Subiectele de Limba română de la Evaluarea Națională 2023

După proba la Limba română, pe 21 iunie urmează cea la Matematică, iar pe 22 iunie, cea de Limbă maternă.

Subiectele și baremul la proba de Limba română de la Evaluare Națională 2023 trebuiau publicate la ora 15.00 pe pagina dedicată de pe edu.ro, însă aceasta a picat.

UPDATE ORA 9:45

Elevii claselor a VIII-a susțin luni, de la ora 9:00, examenul al limba și literatură română din cadrul examenului de Evaluare Națională 2023.

Printre subiectele primite de elevi la prima probă scrisă de la Capacitate 2023 se află analizarea a două texte, de Ioan Slavici (Limir Împărat) şi Octavian Paler (Deşertul pentru totdeauna).

Elevii au început examenul la limba română la ora 9:00 , iar candidații au la dispoziție 120 de minute pentru a rezolva cerințele.

Conform regulamentului Ministerului Educaţiei, elevii nu au voie să iasă din sala de examen mai devreme de ora 10.00, chiar dacă au terminat de rezolvat cerințele mai repede.

Ştire iniţială

Absolvenţii clasei a VIII-a susţin luni proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Proba scrisă la Matematică este programată pentru miercuri.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba la limba şi literatura maternă.

Rezultatele vor fi comunicate pe 28 iunie până la ora 14,00. Contestaţiile vor putea fi depuse în acceaşi zi şi în ziua următoare.

Afişarea rezultatelor finale, după soluţionarea contestaţiilor, va avea loc pe 4 iulie.

Anul acesta, având în vedere greva personalului din învăţământ, înscrierile pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat s-au prelungit până pe data de 16 iunie.

Potrivit ordinului de ministru nr. 4.366/30.05.2023, pentru candidaţii înscrişi în judeţele Alba, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Gorj şi Satu Mare, evaluarea lucrărilor scrise din cadrul Evaluării Naţionale se va realiza prin intermediul aplicaţiei informatice dedicate pilotării evaluării digitalizate a examenelor naţionale în anul şcolar 2022 – 2023.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL