Skip to content
Societate

Începe Festivalul „Aici-Acolo”, cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni

facebook

Gheorghe Cârciu, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni,a anunţat, joi, o serie de evenimente organizate cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni.

„Lansăm astăzi seria de evenimente destinate Zilei Românilor de Pretutindeni. Marcăm astfel legătura de nezdruncinat dintre țara mamă, cei care sunt plecați în diaspora și cei care, din considerente istorice nefericite, au rămas în alte granițe, dar mereu în sufletele și preocupările noastre”, a scris Cârciu pe pagina sa de Facebook.

Ar putea fi o imagine cu afiş şi text care spune „Organizator: RO DEPARTAMENTU PENTRU ROMÂNII PRETUTINDENI Rocsamiel parteneriat Uniunea Artiştilor Plastici din România Ziua Românilor de Pretutindeni Festivalul "Aici-Acolo" EXPOZIȚII DEZBATERI SPIRITUALITATE CĂRȚI DESIGN MUZICĂ 103 2023 ACOLO mai 25-28 București, Primăria Capitalei CU UNArte Tㅠㅠㅠ INSTITUTE Parteneri HUMANLA Parteneri TVR media TRi Romănia Romania Cultural Remănia InternaÈional AGERPRES calcacuropeana.ro”
„În această perioadă, simțim că suntem mai aproape, că suntem cu toții din nou acasă. Îi așteptăm cu drag pe toți cei care vor să participe la evenimentele organizate de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Le transmit tuturor românilor sincere îmbrățișări și îi asigur că ne vom strădui să consolidăm și să protejăm identitatea românească în toate comunitățile în care trăiesc. Vă rugăm să consultați aici https://shorturl.at/ajqV8 calendarul și desfășurarea întregului eveniment!”, a completat secretarul de stat.

În perioada 25-28 mai 2023 are loc la București cea de-a VI-a ediţie a Festivalului ”Aici-Acolo”, cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni (tradițional sărbătorită în ultima duminică din luna mai—anul acesta pe 28 mai).

Festivalul, aflat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, cuprinde o serie de evenimente organizate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România.

Festivalul aduce împreună artiști români din ţară şi din străinătate, de ’aici’ şi de ’acolo’, din diverse domenii de creație: artă, design, muzică, literatură, etc.

Festivalul se bucură de suportul unor instituţii cum ar fi: Camera Deputaților, Patriarhia Română, Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului București (ARCUB), Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, Universitatea Națională de Arte, Romanian Design Week (un proiect al The Institute), Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” și al unor artiști precum Damian Drăghici, Mircea Florian, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *