Skip to content
Sport

Începe Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii

" "

Sâmbătă începe Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii. Sute, mii, milioane de poveşti. Toate poveştile vor fi spuse în Bucureşti, la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii. Teatrul Ion Creangă celebrează împlinirea a 10 ani prin o întoarcere la caracterul competițional, concursul pentru „Cel mai bun spectacol de teatru pentru copii” aducând în fața publicului unele dintre cele mai valoroase producții de gen ale momentului. Festivalul se desfăşoară în perioada 27 septembre- 4 octombrie, relateaza digi24.ro.

Pentru a putea găzdui cele 30 de spectacole selectate,Festivalul se va desfășura în mai multe săli de teatru, dar și în spații mai puțin convenționale. Poveștile vor fi invitate, timp de o săptămână, la Palatul Național al Copiilor, Teatrul Excelsior, Teatrul de Comedie, Centrul Național de Dans București sau Biblioteca Națională a României. Acestora li se adaugă un program de evenimente susținute în aer liber, în Parcul Cișmigiu și o spectaculoasă paradă a trupei Mr. Pejo’s Wandering Dolls din Sankt Petersburg, Rusia, care va avea loc în Centrul Vechi.

" "
" "

Printre invitați se numără companii din străinătate ‒L’Animé (Spania), TPO (Italia), La Passionata Svironi (Israel), Nat Gras (Belgia), dar și teatre ‒ Teatro Il Telaio (Italia), Teatro LaBaracca-Testoni Ragazzi (Italia), Theatre La Guimbarde (Belgia), Theatre of Suitcase (Polonia), Dramatichen Teatar (Bulgaria) sau Louis Pearl (S.U.A), un favorit al festivalurilor fringe din întreaga lume.

Programul va fi completat de o selecție variată de spectacole susținute de teatre și companii din București și nu numai: Teatrul Excelsior (București), Teatrul de animație Țăndărică (București), Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” (București), Teatrul Luceafărul (Iași), Teatrul Arlechino (Brașov), Trupa Arcadia (Teatrul Regina Maria, Oradea), Teatrul Municipal Bacovia (Bacău), Teatrul Mignon (București), Lumea lui Momo (București) sau MiniArtShow (București).

În juriul ediției aniversare se vor afla atât personalități din domeniul teatrului pentru copii din România, cât și din străinătate, precum Rosamunde Hutt – regizoare (Marea Britanie), Charles Way – dramaturg (Marea Britanie) sau Slobodan Marković – Director al Festivalului internațional de teatru pentru copii de la Subotica (Serbia).

Cel mai important eveniment al Teatrului Ion Creangă va avea loc însă pe data de 27 septembrie, la Palatul Național al Copiilor, cu ocazia premierei spectacolului „Amintiri din Copilărie”. Secondat de Iuliana Vîlsan, care a semnat scenografia acestui spectacol, și coregrafa Larisa Barbu, regizorul Peter Kerek a imaginat un Humulești modern, dinamic și amuzant, care nu își pierde nimic din esență sau farmec.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *