Skip to content
Politică

Începe jihadul în PSD? Pieleanu explică impactul ultimei mari dezertări din partid EXCLUSIV

rnews.ro

Sociologul Marius Pieleanu a comentat, luni dimineață, în exclusivitate pentru PSNEWS.RO, situația cu care se confruntă în acest moment Partidul Social Democrat.

Amintim că, sâmbătă, 18 noiembrie, europarlamentarul Sorin Moisă a anunțat, într-un mesaj publicat pe Facebook, că a decis să își prezinte demisia din PSD, precizând că urmează să se alăture, ca independent, grupului PPE.

Citiți și Prima DEMISIE din PSD de după CExN-ul „anti-stat paralel”

În acest context, sociologul Marius Pieleanu a precizat pentru PSNEWS.RO, că ”dacă era atât de demn și avea onoare politică”, europarlamentarul Sorin Moisă ”trebuia să renunțe la portofoliul de europarlamentar”.

”Nici vorbă. Sorin Moisă nu era un reprezentat autentic al Partidului Social Democrat, el era adus acolo pe vremea când Victor Ponta era președinte. La vremea respectivă nici eu n-am înțeles de ce lui Sorin Moisă trebuia neapărat să i se ofere un cadou de genul acesta, de europarlamentar. După părerea mea, mă aștept ca el chiar să fi așteptat acest moment, să fi gândit demult o retragere, dar aștepta momentul în care PSD are o problemă majoră, de legitimitate, de credibilitate a președintelui său. Dacă era atât de demn și avea onoare politică trebuia să renunțe la portofoliul de europarlamentar pentru că acest partid, corupt, cu lideri cu probleme penale, l-au dus pe 15.000 de euro la Bruxelles. Dacă era atât de talentat și de capabil, trebuia să candideze cum a făcut domnul Diaconu (n.r-Mircea Diaconu), independent, să vedem dacă ar fi intrat acolo. Așa, deontologi care se trezesc ei peste noapte că vor binele PSD-ului, dar care stau pe 15.000 de euro datorită PSD-ului, am mai văzut”, a adăugat acesta pentru PSNEWS.RO

Chestionat în legătură cu posibilitatea ca europarlamentarul Sorin Moisă să fi purtat discuții cu liderii PPE, cu mult timp în urmă, sociologul a adăugat că:

În mod evident și-a pregătit retragerea. Faptul că merge la PPE este dovada că oricum are o altă orientare ideologică. Din punctul meu de vedere Sorin Moisă este politician doar cu numele, pentru că notorietatea lui în România este zero. Este ca și cum am disucta despre un birocrat oarecare, dintr-o structură a Comisiei Europene sau a Parlamentului European”, a continuat Pieleanu.

Nu în ultimul rând, pus în fața scenariului potrivit căruia ultima demisie din rândul social-democraților ar putea face parte dintr-un demers de diversiune legată de pretinsa destrămare a PSD-ului, sociologul Marius Pieleanu a apreciat că ”este posibil”.

”Este posibil, dar asta numai pentru oamenii care stau atenți cu lupa. Repet, nu este o pierdere pentru PSD. Pierderea este zero. Nu acolo e problema PSD-ului, faptul că domnul Moisă și-a dat demisia. Problema PSD-ului este în ce măsură va reuși să blocheze acest atac la conducere și în ce măsură va reuși să își canalizeze energiile negative doar pe liderul să. Deocamdată doar liderul are o problemă de favorbilitate, nu și partidul”, a conchis acesta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *