Skip to content
Politică

Începe lupta pentru putere în PSD: un lider vechi, contracandidatul lui Vasile Dâncu la funcția de președinte al Consiliului Național al PSD

PS News

Începe lupta pentru putere în Partidul Social Democrat (PSD): unul dintre liderii vechi ai partidului și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al Consiliului Național al partidului.

Este vorba despre Dumitru Buzatu, baronul  PSD de Vaslui, care și-a anunțat luni candidatura, după ce social-democrații au avansat ideea numirii lui Vasile Dâncu în ședința Comitetului Executiv Național, din 30 iulie. Unul dintre argumentele lui Buzatu este că nu-i nevoie de oameni din afara partidului pentru a ocupa funcții esențiale. El consideră că trebuie să li se dea șanse celor care au muncit pentru PSD și au o noțiune clară despre ideologia partidului.

„Eu consider că este normal ca într-un partid care este o structură a societății civile să candideze aceia dintre membrii partidului care au o experiență consistentă, care au o pregătire ideologică bună și, de asemenea, au în spatele lor și o activitate prodigioasă în cadrul partidului și rezultate în această activitate.

Eu cred că importul de persoane care să ocupe funcții în partid nu trebuie tolerat, în primul rând, pentru că nu face bine partidului, lezează grav cadrul democratic de dezbatere, la fel ca și ideea de a candida în formule de echipă, care până la urmă retează o șansă individuală a unor persoane din cadrul partidului și vizează eliminarea unor posibili adversari.

Revenind la candidatura la Consiliul Național, e o hotărâre pe care am luat-o ca urmare a dezbaterilor din partid. Nu știu dacă voi câștiga sau nu, oricum în oricare dintre bătăliile în care am intrat, am vizat să câștig această bătălie politică, altfel îi sprijin pe aceia care sunt dispuși și disponibili să lupte pentru a obține un anumit lucru. Dezbaterile actuale din partid privind structura de conducere m-au determinat să fac lucrul acesta și experiența mea în cadrul partidului. Cred că am și o pregătire ideologică”, a declarat Buzatu la postul de televiziune Antena 3.

Dâncu revine în prim-planul politicii românești

Săptămâna trecută, Comitetul Executiv Naţional al PSD l-a desemnat pe Vasile Dâncu preşedinte interimar al Consiliului Naţional. Marcel Ciolacu a spus că el este cel care l-a propus pe Vasile Dâncu pentru a prelua funcţia de preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD, iar în ședința CEx au fost 48 voturi „pentru” şi un vot „împotrivă”.

Întrebat ce îl califică pe Vasile Dâncu pentru această funcţie, Ciolacu a răspuns: „Domnul Dâncu e un om de stânga, e un om respectat, a fost şi vicepremier. Preşedintele Consiliului Naţional coordonează toate forurile partidului. E un fel de reformă în partid”.

De asemenea, întrebat despre vocile din PSD care îl contestă pe Dâncu, Ciolacu s-a declarat „ferm convins” că Vasile Dâncu este „cel mai indreptățit să vorbeasca cu colegii și să lămurească lucrurile”.

Vasile Dâncu s-a reînscris în PSD anul trecut în organizația din județul Bistrița Năsăud și a fost propus încă de atunci de organizațiile din Transilvania pentru șefia Consiliului Național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *