Începe procesul lui Trump la New York. Selecția juraților, prima etapă, o provocare într-un oraș cu opinii puternice

Sursa foto: Twitter

Atunci când viitorii jurați din New York se vor aduna pentru procesul penal al lui Donald Trump în așa-numitul dosar „bani contra tăcere”, s-ar putea să fie greu de găsit cineva care să nu aibă o opinie despre omul de afaceri impetuos devenit politician, care a început să-și construiască imperiul imobiliar în Manhattan cu zeci de ani în urmă, relatează Reuters.

Jurații vor fi interogați de avocații candidatului republican la președinție și de cei ai statului New York, care vor încerca să descopere prejudecăți și posibile agende politice înainte de alegerea celor 12 jurați care vor audia ceea ce ar putea fi singurul caz penal cu care se confruntă Trump înainte de alegerile americane din noiembrie, scrie News.ro.

„Nu există aproape nimeni în New York care să nu aibă o opinie despre Donald Trump”, a declarat avocatul Paul Applebaum, care nu este implicat în acest caz. „Mulți oameni cred că el este fie Satana întruchipat, fie a doua venire a lui Iisus”, explică plastic avocatul. Dar chiar dacă Trump este o figură polarizantă și Manhattan este un bastion democrat, a avea o opinie nu va fi suficient pentru a descalifica un potențial jurat. Judecătorul Juan Merchan, care supervizează cazul, a sugerat că nu va descalifica persoanele doar pe baza faptului că înclină spre republicani sau democrați. „Orientarea politică nu este neapărat o cauză de părtinire”, a declarat consultantul Melissa Gomez de la IMS Legal Strategies. „Dar dacă este atât de puternică încât persoana va fi motivată să condamne, asta da, este o problemă”, arată ea.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: