Skip to content
Politică

Începe războiul în PSD? Pleșoianu, atac devastator la un potențial prezidențiabil EXCLUSIV

bintelligence.ro

Începe războiul în PSD? Deputatul Liviu Pleșoianu a acordat marți o declarație pentru PSnews.ro, în care a lansat un atac devastator la adresa unui potențial prezidențiabil al Partidului Social Democrat.

Concret: l-am confruntat pe parlamentarul de București cu cele două nume de posibili prezidențiabili din partea PSD, pronunțate de către sociologul Marius Pieleanu într-o declarație oferită zilele trecute pentru PSnews.ro: fostul vicepremier Vasile Dîncu și actualul comisar european pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu.

DETALII AICI: Pieleanu aruncă nucleara: 2 nume grele, luate în calcul pentru prezidențiabilul PSD EXCLUSIV

Încă de la început, Liviu Pleșoianu și-a iterat hotărârea de a candida la președinția României, cu sau fără susținerea PSD-ului.

„Eu mențin ce am spus: voi candida oricum – cu sau fără susținerea PSD-ului. Eu aștept ca în momentul în care se ia această decizie, să fie una luată de către toți membrii PSD, pentru că așa mi se pare firesc. Și vom vedea la momentul respectiv: eu oricum mi-am anunțat această intenție, am exprimat clar și care sunt motivele pentru care am luat hotărârea să candidez”, a afirmat Pleșoianu.

În legătură cu cei doi prezidențiabili vehiculați de către Marius Pieleanu, Liviu Pleșoianu s-a pronunțat categoric împotriva lui Vasile Dâncu, amintind confluențele acestuia cu așa-numitul „stat paralel”.

„Acum, legat de ceea ce spunea domnul Pieleanu: cu tot respectul: cel puțin varianta domnului Dîncu mi se pare o glumă. Dacă PSD-ul s-ar întoarce la celebrul Grup de la Cluj, cred că și-ar îndepărta cel puțin jumătate din electorat. Cum să vină PSD-ul cu o asemenea propunere?” a tunat Pleșoianu.

Confruntat cu aparenta scindare a Grupului de la Cluj (Ioan Rus tinzând către Victor Ponta, iar Vasile Dîncu rămânând fidel PSD-ului, ba chiar participând la Congresul din martie), Liviu Pleșoianu a replicat: „Eu știu că a participat, dar eu am o problemă cu acest Grup de la Cluj prin prisma activității anterioare. Că dânșii astăzi sunt într-o parte, iar mâine sunt în alta, asta este altă discuție. Nu sunt singurii în situația asta. Vă amintesc cât de multe bărci a schimbat domnul Gabriel Oprea – desigur: în interes național. Pe mine mă interesează extrem de puțin în ce tabără se află domnul Dîncu acum. Mă interesează în schimb apartenența domniei sale la celebrul Grup de la Cluj, precum și activitățile anterioare (ca și în cazul domnilor Rus, Oprea șamd)”.

În ceea ce o privește pe Corina Crețu, Liviu Pleșoianu s-a arătat mai rezervat: nu a exclus această variantă, dar a subliniat că la fel de bine pot apărea candidați cu șanse comparabile.

„Important este cât de multe șanse îi acordă oamenii care votează. Și aici cred că PSD se va afla în fața unei decizii foarte importante, pentru că, așa cum bine știm, PSD – cu «ajutor» din partea unor domni din fruntea unor servicii secrete sau din niște sufragerii – a cam pierdut de la Iliescu încoace toate alegerile prezidențiale. Și atunci e foarte importantă decizia asta. Trebuie luate foarte multe lucruri în calcul. Doamna Crețu este o propunere, o variantă – rămâne de văzut cum va fi percepută în rândurile alegătorilor PSD, în rândurile nehotărâților (care sunt foarte mulți) și nu în ultimul rând, rămâne de văzut cum va fi percepută această variantă în rândurile celor care au carnet de membru al Partidului Social Democrat. Indiferent cu cine va merge la prezidențiale Partidul Social Democrat, e foarte important ca această decizie să fie luată de către toți membrii Partidului Social Democrat. Așa este firesc, așa este democratic”, a detaliat PSD-istul.

Solicitat să precizeze dacă este sau nu sceptic față de varianta „Crețu la Cotroceni”, Pleșoianu a spus: „Sincer să fiu, nu știu dacă își dorește doamna Crețu așa ceva. Cred că ar trebui întrebată și dânsa. Chiar interesant ar fi de întrebat și domnul Dîncu”.

Noi i-am pus în vedere deputatului PSD că în acel moment niciunul dintre cei doi nu răspunseseră apelurilor PSnews.ro (între timp, Dîncu ne-a oferit o declarație de tip „no comment” – a se vedea linkul de mai jos), iar Pleșoianu a exclamat: „De așteptat! E și greu să răspunzi la așa ceva”.

CITIȚI ȘI: Vasile Dâncu, potențialul candidat al PSD la prezidențiale? Reacția ex-vicepremierului EXCLUSIV

„Oricum, repet: din punctul meu de vedere, varianta domnului Dîncu este complet exclusă. Varianta doamnei Crețu e o variantă – cum pot fi multe altele: cum e și varianta mea, cum sunt convins că vor apărea și altele între timp. Rămâne de văzut”, a încheiat parlamentarul social-democrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *