Skip to content
Politică

Începe războiul pentru succesiune în PSD. Pîrvulescu indică numele posibilului urmaș al Vioricăi Dăncilă: Ar putea obține sprijinul multor organizații

paginademedia.ro
" "

Invitat la ”Puterea Știrilor”, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA, Cristian Pîrvulescu, a comentat situația în care se află Partidul Social Democrat (PSD) după scorul slab obținut în bătălia finală a prezidențialelor.

Astfel, potrivit lui Pîrvulescu, cea care ar putea să îi ia locul Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD este Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului. Politologul atrage atenția, însă, că această mutare nu îi asigură succesul la alegerile generale, „dar în orice caz îi poate asigura partidului balonul de oxigen necesar”.

" "
" "

„Probabil că cea mai bine plasată ca imagine publică este Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului. Nu mai este în cel mai bun moment, dar în orice caz are o figură publică. În măsura în care va reuși să se coalizeze cu alți lideri importanți, Ciolacu spre exemplu, ar putea să obțină sprijinul multor organizații pentru a o putea debarca pe Viorica Dăncilă.

Asta nu îi asigură succesul la alegerile generale, dar în orice caz îi poate asigura partidului balonul de oxigen necesar. Doamna Firea s-a comportat permanent ca un contracandidat la președinția partidului, a încercat să facă opoziție împotriva lui Dragnea. Nu a reușit și a fost aproape eliminată din partid”, a declarat Cristian Pîrvulescu, la Puterea Știrilor.

Câte voturi au luat Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă

Rezultatele publicate de BEC la alegerile prezidenţiale 2019 turul 2, arată că, la nivel naţional Iohannis a primit 5.148.837 de voturi iar Dăncilă 2.963.863 de voturi, fără voturile din diaspora.

Rezultatele publicate de BEC la alegerile prezidenţiale 2019 turul 2, arată că Iohannis a câştigat alegerile în 37 de judeţe, a luat cele mai multe voturi în Braşov – 210724, Cluj – 301979, Iaşi – 229163, Prahova – 220268, Sibiu – 185852, Timiş – 258346.

Viorica Dăncilă a reuşit să se impună în doar cinci judeţe din sudul ţării, pierzând la limită Buzăul, Botoşaniul şi Doljul.Rezultate provizorii vot alegeri prezidenţiale 2019, turul 2. După centralizarea voturilor din toate cele 18.748 de secţii din România, Klaus Iohannis a obţinut 63.17%, în timp ce Viorica Dăncilă a obţinut 36.81%. În diaspora, după numărarea voturilor din 824 de secţii (din 838): Iohannis – 93,96%, Dăncilă- 6,03%.

Prezidențiabilul PNL, Klaus Iohannis, a învins-o pe Viorica Dăncilă, în finala prezidențialelor, chiar și la nivelul județului Dolj, unde tradițional PSD câștiga voturi fără prea multe emoții. Dacă președintele a obținut 51,78% din voturile valabil exprimate, șefa social-democraților a luat doar 48,22%.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *