Skip to content
București Știri locale

Începe renumărarea buletinelor de vot de la alegerile locale din Sectorul 1

Inquam Photos / Octav Ganea

S-a dat startul renumărării voturilor de la alegerile locale din 2020, din sectorul 1. Miercuri, cei aproximativ 1600 de sacii cu voturi au fost preluati de la Tribunalul Bucuresti, acolo unde au fost depozitați anul trecut.

Sacii au fost ridicați în etape de câte 500,  de către o echipă mixtă formată din polițiști și criminalist, întregul proces fiind filmat în permanență.

Renumărarea voturilor va avea loc la sediul Serviciului Control Intern, din Capitală. 10 polițiști au fost desemnați să se ocupe exclusiv de punerea în aplicare a solicitării venite de la Secția Specială. Procurorul le-a dat 2 luni pentru finalizarea operațiunii.

Procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția Specială pentru investigarea magistraților (SIIJ) a fost cel care a dispus printr-o ordonanță de delegare ca Poliția Capitalei să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din București, câștigate de Clotilde Armand (USR) în dauna lui Dan Tudorache (PSD), potrivit G4Media.ro.

Procurorul SIIJ a dispus măsura renumărării voturilor în unei sesizări din partea PSD privind o presupusă fraudă la vot, după ce Dan Tudorache a pierdut scrutinul în favoarea lui Clotilde Armand.

Atât Biroul Electoral Central, cât și alte două instanțe, au respins în toamnă acuzațiile de fraudă și au validat rezultatul alegerilor.

Încă din toamnă, organizația PSD de la Sectorul 1 a reclamat la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție posibile fraude legate de rezultatele scrutinului.

În ordonanță, procurorul a cerut numărarea voturilor din cadrul fiecărei secții și confruntarea rezultatelor cu datele înscrise în procesele verbale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *