Skip to content
Politică

UPDATE Dosarul lui Ponta ajunge pe masa Comisiei Juridice/ Începe ședința care îi dă fiori lui Ponta

UPDATE

Mircea Ciolacu, membru al Biroului Permanent al Camerei Deputaților, a precizat după ședință că a fost înaintată Comisiei Juridice cererea procurorilor de încuviințare a urmaririi penale a premierului Victor Ponta.

Acum, deputatii juriști vor putea consulta dosarul lui Victor Ponta pentru a putea elabora un punct de vedere cu privire la solicitarea DNA de încuviințare a urmăririi penale pe numele lui Victor Ponta.

Trebuie spus că și premierul Victor Ponta, alături de avocații săi, vor avea acces la dosar, în vederea formulării apărării.

 

Începe ședința care îi dă fiori premierului României, Victor Ponta.

Cererea Direcției Naționale Anticorupție a ajuns la Camera Deputaților. În ședință se va lua în discuție cererea procurorilor anticorupție de încuviințare a urmăririi penale pe numele lui Victor Ponta.

Comisia Juridică are termen de cinci zile pentru a da un raport. Acest termen nu este, însă, unul fix. Deputații pot cere timp suplimentar dacă vor să mai ceară și alte documente, la fel și avocații, pentru a studia dosarul.

În plenul Camerei Deputaților se va da un vot favorabil sau nefavorabil pentru cererea DNA, vot pentru care este nevoie de o majoritate simplă.

„Am avut un singur punct pe ordinea de zi – solicitarea domnului Tiberiu Nitu, procuror general, referitoare la formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de domnul prim-ministru, Victor Ponta, si actual membru al Camerei Deputatilor. Cererea a fost inaintata Comisiei Juridice si are termen de cinci zile ca sa ne faca o informare. Pana luni la ora 14.00 deja, domnul presedinte Ciuca sa convoace Biroul Permanent si sa ne spuna in cat timp urmeaza sa prezinte raportul. Pot sa va spun ca sunt 1110 de pagini si au fost pentru 2 infractiuni de conflict de interese. Biroul Permanent al Comisiei Juridice se va intruni pana luni. Nu vorbim de o situatie exceptionala cum este retinerea”, a declarat purtatorul de cuvant al Biroului Permanent, Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *