Skip to content
București Știri locale

Începe testarea a 11.000 de bucureșteni. Anunțul făcut de primarul Gabriela Firea

Inquam Photos / Octav Ganea

Într-o postare pe pagina de Facebook, primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că cele două proiecte care urmăresc testarea bucureştenilor pentru coronavirus vor începe în curând, peste 20.000 de persoane urmând a fi incluse în ele.

„În scurt timp, va începe testarea extinsa a persoanelor fără simptome din Bucuresti. In total, peste 20 000 de teste in prima etapa. Pentru testarea voluntara a 11 000 de bucureșteni, cu teste de tip antigen normale, nu rapide ce pot da erori, care se analizeaza in aparatele PCR, avem deja încheiate parteneriate cu laboratoare acreditate. IT-istii nostri lucreaza la platforma unde se vor face inscrierile pentru testare.

În privinta celor 10 500 de bucureșteni cuprinși in esantionul elaborat de INSP, pentru testarea de anticorpi, din cadrul studiului stiintific care va arata gradul de contaminare a comunității din Capitala, circulatia virusului si procentul de imunizare pe cale naturala a populatiei, cu siguranță vom găsi modalitățile optime pentru demararea si finalizarea in cele mai bune conditii a acestui proiect atat de necesar, preluat din practica tarilor civilizate si care au luptat real cu virusul nou.

Acest proiect a fost blocat doar pentru ca l-am propus eu. Din cinism si invidie.

Ce se poate cu succes în întreaga lume, la noi este blocat.

Am schimbat de cateva ori locatiile pentru testare. Fapt inimaginabil dar real! Este un proiect necesar sanatatii populatiei.

Am renunțat si la ideea testarii in cabinetele de medicina scolara, pe care ne angajasem sa le dezinfectam.

Oricum, virusul poate fi adus in scoli de oricine, nu doar de “testatii lui Firea”. Atata rautate nu am vazut!

Dacă s-ar aduna energia pentru lucruri pozitive si nu pentru a pune piedici, cu siguranta viata tuturor s-ar schimba in bine!

Ii asigur pe toti bucurestenii ca voi lupta pentru drepturile lor la servicii medicale de calitate, pentru testare, pentru aflarea adevarului, pentru a putea reporni viata normala, inclusiv activitatea economica foarte afectata”, scrie Gabriela Firea.

PSnews.ro a scris vineri că șapte școli și colegii din Sectorul 3 al Capitalei ar urma să devină centre de testare pentru COVID-19, potrivit unei hotărâri a Primăriei Capitalei. Practic, Primăria Capitalei a înștiințat Primăria Sectorului 3, printre altele, că este necesar să permită accesul în unitățile de învățământ, atât pentru personalul medical care va realiza testarea, cât și pentru persoanele care vor fi programate pentru testare.

DETALII AICI: Mai multe școli din București ar urma să devină centre de testare pentru COVID-19 – DOCUMENT

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *