Skip to content
Politică

Începe uraganul: Udrea îi distruge pe turnătorii ei din Microsoft EXCLUSIV

puterea.ro

Fostul ministru PDL al Dezvoltării Regionale și Turismului Elena Udrea a acordat miercuri după-amiază pentru PSnews.ro prima reacție de după trimiterea în judecată a propriilor ei denunțători din dosarul Microsoft – i-am numit pe oamenii de afaceri Dinu Pescariu și Claudiu Florică.

DETALII AICI: DNA desființează un mare mit legat de Microsoft. Două nume grele, trimise în judecată

La auzul veștii, Elena Udrea a reacționat sarcastic: „Nu cred așa ceva! Deci nu cred așa ceva! N-au trecut decât trei ani. OK…”

În continuare, fostul deputat PDL / PMP a tunat și fulgerat împotriva celor doi afaceriști, subliniind că aceștia ar fi trebuit arestați încă de acum trei ani, când a fost detonat megadosarul Microsoft.

„Eu îmi amintesc doar că acest dosar a debutat în campania pentru președinția României din 2014 – când eu eram candidat -, a debutat ca cel mai mare dosar instrumentat vreodată, cu 80 de inculpați, cu 9 miniștri și așa mai departe. De atunci până acum, singurii judecați și condamnați au fost cei din lotul Dorin Cocoș. Nu am nicio îndoială că a fost doar pentru a-mi afecta mie campania electorală – a fost arestat (Cocoș – n.r.) cu două săptămâni înainte de votul pentru președinția României. Turnători și mincinoși precum Pescariu (care a rămas cu banii în contul din Elveția) și Claudiu Florică chiar meritau – toată lumea aștepta să-i vadă în fața instanței. S-a întâmplat târziu, după 3 ani, și din păcate fără măsuri preventive. Adică trebuiau să fie și ei arestați preventiv – nu poți să faci denunțuri mincinoase și pe urmă să beneficiezi trei ani de zile de clemența DNA-ului. Una peste alta, cred că era un lucru just – chiar și așa cum s-au întâmplat lucrurile în acest dosar, era un lucru just ca acești doi turnători mincinoși (de Tatomir nu știu cine este) să ajungă să răspundă, ei fiind cei care au inventat Microsoft, de fapt”, a detaliat Udrea.

Întrebată dacă este posibil ca în toți cei trei ani lipsiți aproape total de măsuri preventive (sechestre, arestări, controale judiciare) tandemul Florică-Pescariu să fi avut timp a ascunde urmele presupuselor fapte, Elena Udrea a adus în discuție conturile din Elveția ale fostului tenisman Dinu Pescariu.

„Din câte știu eu, în conturile domnului Pescariu în Elveția, există banii blocați acolo, bani care i s-au imputat lui Dorin Cocoș, deși banii sunt în conturile lui Pescariu din Elveția, blocați încă de mult, cu mult înainte să înceapă Microsoft în România. Nu știu dacă nu cumva alte bunuri n-au fost scoase din proprietatea celor doi, în acești trei ani în care n-au avut măsuri preventive. Deci nu știu ce s-a întâmplat, însă – sigur – în trei ani de zile aveau timp să-și mute toată averea în altă parte și să li se pună sechestru pe nimic. Dar chiar nu știu; poate lucrurile nu stau așa – și atunci nu vreau să fac doar supoziții”, a punctat Udrea.

După ce reporterul PSnews.ro i-a precizat că DNA a anunțat în comunicat instituirea sechestrului pe niște bunuri neprecizate ale inculpaților și că prejudiciul calculat se ridică la aproape 51,4 milioane de euro, Elena Udrea a replicat: „Să sperăm că – în spiritul acesta de justețe (dacă mai poate fi vorba în Microsoft de așa ceva) – au fost găsite suficiente bunuri, încât să se asigure că se pot plăti acești bani”.

2 comentarii la “Începe uraganul: Udrea îi distruge pe turnătorii ei din Microsoft EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *