Începe vaccinarea antigripală. Unde se poate face

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, vineri, că, de săptămâna viitoare, va începe campania de vaccinare antigripală. Vaccinul va fi ridicat din farmacii, pe baza unei reţete emise de către medicul de familie pentru categoriile aflate la risc. Vaccinarea efectivă se va putea face în unele farmacii sau la medicii de familie.

Alexandru Rafila a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, când va începe vaccinarea antigripală.

”Săptămâna viitoare va începe campania de vaccinare antigripală. Medicii de familie vor putea prescrie categoriilor la risc vaccinul gripal, compensat integral”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, acţiunea de vaccinare se va face, fie la medicul de familie, fie la farmaciile incluse în acest moment în program.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, gripa sezonieră continuă să reprezinte o ameninţare, atât pentru populaţia aparent sănătoasă cât şi, mai ales, pentru persoanele aflatew la rxtremele de vârstă sau cu diverse boli cronice, prin riscurile pe care le produce prin complicaţiile produse de infecţia cu virus gripal şi deces.

”Vaccinarea anuală de rutină împotriva gripei sezoniere, cu un vaccin autorizat, cu compoziţia recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este recomandată tuturor persoanelor cu vârsta peste 6 luni care nu au contraindicaţii”, arată specialiştii Ministerului Sănătăţii.

Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL