Skip to content
Politică

OFICIAL A început votul pentru turul II. Care este prima țară unde românii își votează deja președintele

Turul al doilea al alegerilor prezidenţiale a început deja.

La această oră, în diaspora, s-a deschis deja prima secţie de votare.Este vorba de o secție de votare din Noua Zeelandă, cea de la Auckland. Iar peste două ore sunt aşteptaţi la urne şi românii din Australia, acolo unde sunt organizate cinci secţii de votare, în marile oraşe.

Din cauza diferenţelor de fus orar, alegerile prezidenţiale se vor încheia tocmai luni dimineaţa, pe coasta de vest a Statelor Unite şi a Canadei, informează Digi24.ro.

În ţară, peste 18 milioane de români sunt înscrişi pe listele electorale permanente şi îşi pot alege preşedintele începând cu ora 7:00 mâine.

Conform legii, votarea începe la ora 7.00, ora locală şi se desfăşoară până la ora 21.00, ora locală, când secţia de votare se închide.

Adresele secţiilor de votare se regăsesc pe site-ul MAE, în cadrul secţiunii dedicate alegerilor prezidenţiale. Reamintim că, pentru a facilita accesul cetăţenilor români din afara ţării la secţiile de votare, MAE a elaborat harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate, o aplicaţie dezvoltată pe platforma Google Maps.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *