Skip to content
Opinii & Analize

Începutul sfârșitului pentru Dan Barna. Trădarea propriului electorat și pactul cu PSD

marius constantin

Dan Barna a demonstrat singur întregii țări de ce nu merită să fie președinte și de ce locul său nu poate fi pe scena politică din România. Șeful USR, în această săptămână, și-a trădat propriul electorat căruia i-a promis schimbarea, când de fapt el era conectat la rețele de fraudă cu fonduri europene. 

Dan Barna a arătat că nu este capabil să schimbe nimic și a preferat să facă un pact politic ascuns, refuzând să intre la guvernare, solicitând PNL-ului condiții greu de acceptat, tocmai pentru a ajuta Guvernul Dăncilă să rămână în continuare la Palatul Victoria. 

Într-o convorbire din interiorul partidului, Dan Barna a precizat foarte clar că nu-și dorește să dea jos Guvernul Dăncilă și ar dori să mai aștepte 3 luni, deși din declarațiile lui publice reiese exact contrariul. Acest lucru arată jocul dublu pe care îl face cel care se vrea președintele României, însă nu rămâne decât un om de afaceri abonat la banii statului, care a făcut parte din grupuri de interese și care a bătut palma cu corupții, după cum a arătat ancheta Rise. 

Dezamăgirea propriului electorat

USR va intra în incapacitatea de a-și mai mobiliza oamenii la vot. S-a văzut foarte clar că „omul nou” Dan Barna este doar un alt profitor care vrea să ajungă la putere pentru propriile interese. Evident că o parte din electoratul USR va rămâne fidel, deoarece momentan USR are cea mai mare „armată” de troli în online care atacă pe oricine îndrăznește să-l critice pe liderul lor suprem, conduși și dirijați de Andrei Caramitru.

Fără electoratul mobilizat, USR nu doar că nu va mai intra în turul doi, dar riscă să rămână la acel 10% obținut în 2016. Electoratul USR este variabil și sensibil, fiind greu de convins să ofere un vot mai ales după aceste scandaluri ce au arătat adevăratele intenții ale lui Barna și ale găștii din spatele său. 

Cu o înfrângere răsunătoare, fără nicio șansă la turul doi, Dan Barna va pierde inclusiv șefia partidului, deși a făcut un joc murdar în USR pentru a se feri de acest lucru. Barna a organizat alegerile interne pentru președintele USR chiar înainte să înceapă campania electorală. 

Cine din USR va mai dori să fie condus de un lider înfrânt, ipocrit, fără viziune politică și apropiat de rețele de corupție (cum ar fi colaborarea dintre Barna și Ciupercă, din Ialomița, arestat de DNA și trimis în judecată)? 

Cu Dan Barna la conducere, USR va scădea în sondaje și în 2020, iar acest lucru le va oferi celor din PSD șansa să revină. Poate nu atât de repede, însă cu certitudine pesediștii vor da asaltul asupra unui partid destabilizat. Și de la Uniunea Salvați România se va ajunge imediat la Uniunea Condamnați România, pentru că Dan Barna nu-și va asuma nicio responsabilitate și va considera că este vina electoratului român pentru înfrângerea USR-PLUS sau, după repetă obsesiv, tot vina PSD. 

De pe urma acestui dezastru politic numit Dan Barna ar putea profita Dacian Cioloș și PLUS, care să rupă din USR filiale întregi și să le atragă în ograda lui. Deja Cioloș are mai mulți traseiști în partid, unul dintre ei chiar Cristian Preda, mai are acolo și copiii securiștilor sau chiar securiști cu grade pline. 

Înfrângerea lui Dan Barna la alegerile prezidențiale va fi o lovitură care îl va trimite în umbra politicii românești și nu va mai fi relevant nici măcar pentru propria sa gașcă de interes. Societatea nu agreează învinșii și nici atât învinșii care încearcă să pozeze în fete mari ale politicii românești. Peste câțiva ani, nimeni nu-și va mai aminti de Dan Barna. 

 

1 comentariu la “Începutul sfârșitului pentru Dan Barna. Trădarea propriului electorat și pactul cu PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *