Skip to content
Externe

Închiderea granițelor – Trebuie să apărăm beneficiile aduse de Spațiul Schengen

rador.ro

Președintele Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din cadrul Parlamentului European solicită respectarea principiilor proporționalității și coordonarea în interiorul Uniunii Europene.

„În ultimele zile, a declarat într-un comunicat de presă Juan Fernando López Aguilar, președintele Comitetului de drepturi și libertăți civile din cadrul Parlamentului European, mai multe state membre incluse în spațiul Schengen au introdus controlul la frontieră sau chiar le-au închis în cazul anumitor categorii de călători.

Alte state membre iau în considerare aceleași măsuri. În calitate de președinte al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului, deși împărtășesc pe deplin necesitatea unor măsuri de politică publică care să restricționeze interacțiunea socială pentru a încetini răspândirea pandemiei, îndemn statele membre să țină cont de respectarea deplină a principiilor proporționalității și, mai presus de orice, de solidaritatea între statele membre ale UE, de nediscriminare și de normele Schengen.

Este esențial ca, atunci când se iau măsuri, să nu se facă nicio discriminare între cetățenii UE. Vom putea limita impactul crizei mai degrabă printr-o coordonare a eforturilor tuturor statelor membre, decât prin măsuri individuale. Comisia va monitoriza situația și ne așteptăm ca instituțiile Uniunii Europene și statele membre să protejeze beneficiile spațiului Schengen”, potrivit Europarl.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *