„Închideți telefoanele acum!” Cum a transformat Israel războiul împotriva Hezbollah folosind „un cal troian modern”

Sursa foto: x

După valul de explozii din Liban, Israelul a arătat o nouă strategie în războiul pe care îl duce împotriva inamicilor săi: un „cal troian” modern, sub forma dispozitivelor mobile de comunicare, scrie New York Times. Publicația americană dezvăluie cum au fost transformate pagerele și aparatele walkie-talkie – folosite de Hezbollah pentru că nu puteau fi urmărite – în arme explozive.

Marți, după ora 15:30, în Liban, pagerele au început să sune, alertând membrii Hezbollah cu privire la un mesaj de la conducerea lor, într-un cor de sonerii, melodii și bâzâituri. Dar nu era vorba de liderii militanților.

Mesajele au fost trimise de inamicul de moarte al Hezbollah, iar în câteva secunde alertele au fost urmate de sunete de explozii și strigăte de durere și panică pe străzile, în magazinele și în casele din Liban. Declanșate de doar câteva zeci de grame de compus exploziv ascuns în dispozitive, exploziile au făcut ca bărbați în toată firea să sară de pe motociclete și să se izbească de pereți, potrivit martorilor și înregistrărilor video. Oameni aflați la cumpărături au căzut la pământ, zvârcolindu-se în agonie, fumul ieșindu-le din buzunare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: