Skip to content
Externe

Incident armat în Gara de Nord din Paris. Un bărbat a fost împuşcat mortal de poliţişti francezi

Doi poliţişti francezi au împuşcat mortal, luni dimineaţă, un bărbat care îi atacase cu un cuţit la Gara de Nord din Paris, a anunţat ministrul francez al transporturilor Jean-Baptiste Djebbari, citat de Reuters.

Atacatorul a murit pe loc”, a declarat Djebbari pentru postul de radio RMC, adăugând că doi ofiţeri au suferit răni minore.

Gara de Nord din capitala franceză este una dintre cele mai mari noduri feroviare din Europa şi locul de unde pleacă trenuri internaţionale spre Marea Britanie, Belgia şi Germania.

Potrivit unei surse din poliţie, citată de Agerpres, bărbatul a folosit în atac un cuţit de 30 de cm pe care era înscris acronimul ‘ACAB’ (‘All cops are bastards’ – Toţi poliţiştii sunt bastarzi).

Ministrul Djebbari a precizat că incidentul nu este tratat ca unul legat de terorism şi că autorul era deja cunoscut poliţiei, scrie digi24.ro.

Infracţiunile cu violenţă şi terorismul se află printre principalele motive de îngrijorare în rândul alegătorilor francezi, care se pregătesc pentru alegerile prezidenţiale ce vor avea loc în aprilie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *