Skip to content
Societate

Incident aviatic la Baza aeriană de la Câmpia Turzii

wikipedia.org

O aeronavă MiG-21 LanceR, din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii a fost implicată, marţi seară, în jurul orei 18.30, într-un „incident fără urmări grave”, la finalul unui zbor de instrucţie, anunță MApN.

O aeronavă MiG-21 LanceR dublă comandă, din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, a fost implicată marţi, 23 februarie, în jurul orei 18.30, la finalizarea unui zbor de instrucţie, într-un incident fără urmări grave. Echipajul aeronavei nu a fost rănit, iar aeronava nu a înregistrat avarii majore„, se arată într-un comunicat de presă transmis de MApN.

Șeful Statului Major al Forţelor Aeriene a dispus constituirea unei comisii care să cerceteze cauzele producerii incidentului. „De asemenea, conform procedurilor aviatice, a fost dispusă oprirea de la zbor a aeronavelor de acest tip, cu excepţia celor care execută serviciul de luptă Poliţie Aeriană, până la clarificarea circumstanţelor care au determinat producerea acestui incident de zbor„, mai arată MApN. Potrivit sursei citate, incidentul a fost generat de funcţionarea defectuoasă a trenului de aterizare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *