Skip to content
Politică

Incident în Comisia parlamentară specială pentru examinarea legilor din domeniul Justiţiei. Deputat, acuzat că a defectat sistemul de sonorizare

antena3.ro

Comisia parlamentară specială pentru examinarea legilor din domeniul Justiţiei a reluat joi dezbaterile cu privire la proiectul privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Au fost adoptate câteva amendamente propuse de PNL, dar a avut loc şi un incident în urma căruia deputatul Andi Gosaru ar putea fi sancţionat. Acesta a participat la şedinţă şi a cerut cuvântul pentru a susţine amendamente, deşi nu este membru al comisiei şi nici nu a depus amendamente.

Preşedintele Comisiei speciale pentru legile justiţiei, liberalul Gabriel Andronache, i-a cerut lui Grosaru să părăsească sala şi l-a acuzat pe acesta că a defectat sistemul de sonorizare al sălii şi i-a tăiat microfonul. El a mai spus că va solicita Biroului permanent al Camerei Deputaţilor sancţionarea lui Grosaru cu reţinerea din indemnizaţie, pentru comportament neadecvat faţă de colegii parlamentari. Andi Grosaru a ieşit din sală, relatează agerpres.ro.

Printre amendamentele adoptate se numără cel potrivit căruia „acţiunea disciplinară împotriva unui procuror sau judecător poate fi exercitată de către inspectorul judiciar în termen de 30 de zile de la finalizarea cercetării disciplinare prealabile, dar nu mai târziu de 3 ani de la data la care fapta a fost săvârşită”. Propunerea iniţială din proiect stabilea că acţiunea disciplinară împotriva unui magistrat poate fi exercitată de către inspectorul judiciar în termen de 30 de zile de la finalizarea cercetării disciplinare prealabile, dar nu mai târziu de 2 ani de la data la care a fost săvârşită fapta.

Un alt amendament adoptat precizează că funcţionarii publici şi personalul contractual din aparatul propriu al Consiliului Superior al Magistraturii şi al Inspecţiei Judiciare sunt asimilaţi, ca rang şi salarizare, personalului corespunzător din cadrul Parlamentului, beneficiind în mod corespunzător de drepturile acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *