Skip to content
Europa

UPDATE Incident la Glasgow. Mai mulţi oameni au fost înunghiaţi la intrarea într-un hotel

yahoo.com

UPDATE 18.45: Un bărbat împuşcat de poliţie în incidentul de la Glasgow a murit, iar alţi şase răniţi – inclusiv un poliţist – au fost spitalizaţi, a anunţat vineri poliţia scoţiană, relatează The Asscoiated Press.

Un incident petrecut vineri în oraşul scoţian Glasgow s-a soldat cu mai multe victime, trei persoane au fost ucise, un presupus atacator a fost împuşcat de poliţie şi un poliţist a fost înjunghiat, relatează BBC, potrivit Reuters.

Un martor a declarat pentru postul Sky News că a văzut oameni sângerând şi poliţişti înarmaţi veniţi la faţa locului în jurul orei 12:15 GMT. ”Se pare că trei oameni au murit după ce au fost înjunghiaţi în scara unui hotel”, conform BBC.

Poliţia a confirmat că a închis una dintre străzile oraşului. ”Serviciile de urgenţă gestionează în prezent un incident pe West George Street din Glasgow. Strada este în prezent închisă şi populaţia este rugată să evite zona. Situaţia se află sub control în acest moment şi nu există pericol pentru populaţie”, se menţionează într-un anunţ al poliţiei.

Un poliţist a fost înjunghiat în acest incident şi se află în prezent la spital, iar suspectul a fost împuşcat de poliţie. Potrivit Sky News, suspectul ar fi fost împuşcat mortal, transmite Agerpres. Adjunctul șefului Poliției scoțiene, Steve Johnson, a îndemnat oamenii să evite zona. „Polițiști înarmați au ajuns la locul incidentului și pot confirma că suspectul de sex masculin a fost împușcat de către un ofițer înarmat”, a declarat acesta, adăugând că „aș vrea să reasigur publicul că în acest moment nu căutăm și alte persoane în legătură cu acest incident”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *