Skip to content
Politică

Incident la referendum: edil surprins în timp ce dădea bani unei femei

Poliţiştii clujeni au început cercetări în urma unei sesizări potrivit căreia o femeie de la o secţie de votare din Huedin a primit bani de la primar după ce a votat la referendum. Primarul spune că femeia nu are adăpost şi îi dă bani în fiecare zi, fără legătură cu referendumul.

Reprezentanţii MAI au declarat, sâmbătă, că sesizarea a fost făcută de un observator de la o secţie de votare.

”În judeţul Cluj, printr-un apel la 112, a fost semnalat faptul că o persoană bolnavă psihic a fost ajutată să voteze de un membru al biroului electoral al secţiei de votare, iar la ieşire s-ar fi întâlnit cu primarul localităţii, care i-ar fi înmânat o sumă de bani. Se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupere a alegătorului”, au spus sursele citate.

Incidentul a avut loc în oraşul Huedin, condus de primarul Mircea Moroşan, membru PNL, care susţine că gestul de a oferi bani femeii nu are nicio legătură cu referendumul.

”Ce miză aş fi avut să dau bani la acest vot? Eu sunt primar PNL, nu de la PSD, e o acuzaţie aiurea, nu am nicio treabă cu susţinerea referendumului. Am făcut un tur pe la toate secţiile de votare din Huedin, iar la ultima a venit o femeie, Irina, care este om al străzii, pe care o cunoşteam de ani buni şi care în fiecare dimineaţă mă aşteaptă la Primărie să îi dau 5 lei. Aceasta a votat în secţia respectivă şi m-a abordat, iar eu i-am spus să mă aştepte afară. Era un observator de la Pro Democraţia acolo şi la ieşire a venit femeia şi i-am dat 5 lei, cine ştie ce a înţeles acel observator, ce a crezut. Nu pot să înţeleg această sesizare”, a declarat edilul pentru mediafax.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *