Skip to content
București Știri locale

Incident periculos în Piaţa Rahova din Capitală. Primăria ia măsuri urgente de siguranţă

Facebook

O bucată din tavanul Pieţei Rahova a căzut, marţi, iar edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dispus Corpului de Control din cadrul Primăriei să efectueze o anchetă şi să se formuleze plângeri penale pentru ca cei vinovaţi să fie traşi la răspundere.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 5, transmis, marţi, Agerpres, nimeni nu a fost rănit în urma incidentului. La faţa locului au intervenit cei din conducerea Administraţiei Pieţelor şi un echipaj al Poliţiei Locale Sector 5. Echipajul de ordine publică a întocmit şi o notă de constatare.

Problemele în ceea ce priveşte construcţia Pieţei Rahova nu sunt unele noi. Inspectoratul de Stat în Construcţii a efectuat un control amănunţit, în urma căruia a sistat lucrările şi a obligat constructorul să efectueze modificări şi lucrări suplimentare, pentru că structura de rezistenţă nu era una sigură.

Acest lucru dovedeşte încă o dată că lucrările efectuate de către clientela politică a vechii conduceri au fost unele de mântuială şi nu au reprezentat raportul calitate-preţ„, conform autorităţii locale.

Cristian Popescu Piedone a spus că, din fericire, bucata de tavan căzută nu a fost de dimensiuni foarte mari şi mai ales nimeni nu se afla în zona respectivă în acel moment. „Am cerut Corpului de Control să facă o anchetă în acest sens, să ia toate măsurile ce se impun, inclusiv să informeze organele de cercetare penală abilitate„, a transmis Cristian Popescu Piedone.

Primăria Sectorului 5 precizează că a făcut numeroase solicitări şi sesizări către constructor, însă fără niciun rezultat. Acesta solicită în continuare sume de bani de la Primărie pentru lucrările efectuate, dar calitatea lor este „una deficitară”, aşa cum a constatat şi Inspectoratul de Stat în Construcţii. Constructorul nu a luat nicio măsură după solicitările Primăriei, ceea ce dă dovadă de „rea credinţă faţă de actuala conducere”, menţionează autoritatea locală.

Conform sursei citate, spaţiul unde se află Piaţa Rahova a fost preluat în luna ianuarie de către Administraţia Pieţelor de la Economat Sector 5 S.A. Întreaga investiţie şi construcţie a fost efectuată de către Economat, în timpul mandatului fostului director, Leonard Petre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *