Incident terifiant într-o fabrică Tesla. Un inginer a fost atacat de un robot proiectat să mute piese

Sursa foto: Pexels

Un inginer Tesla a fost atacat de un robot la fabrica Giga Texas a companiei, situată în apropiere de Austin. Doi martori au privit cum colegul lor a fost victima unei mașini proiectate pentru a apuca și muta piese proaspăt turnate de aluminiu destinate autoturismelor Tesla.

Potrivit Daily Mail, robotul l-a prins pe bărbat, care programa un software pentru doi roboți Tesla dezactivați din apropiere, și și-a înfipt ghearele metalice în spatele și brațul muncitorului, lăsând în urmă o dâră de sânge.

Victima a suferit o „rană deschisă” la mâna stângă, se arată într-un raport din 2021 depus la autoritățile de sănătate și securitate ocupațională din comitatul Travis și la regulatorii federali, citat de Daily Mail.

Deși nu au fost raportate alte accidentări legate de roboți la fabrica Tesla din Texas în 2021 sau 2022, incidentul survine în contextul unei îngrijorări crescute în legătură cu riscurile roboților automatizați în mediul de lucru.

Există, de asemenea, o creștere a accidentelor provocate de roboți în centrele de expediere Amazon, de chirurgi-roboți ucigași, de mașini cu conducere autonomă. Sunt și raporturi cu privire la violențe din partea instructorilor de șah roboți ce conduce la întrebări cu privire la integrarea rapidă a noii tehnologii.

Raportul de accidentare, pe care Tesla este obligată să-l depună autorităților pentru a beneficia de avantaje fiscale în Texas, susține că inginerul nu a avut nevoie de concediu medical.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL