Skip to content
Societate

Incidența infectărilor a scăzut sub 3 la mie în Capitală. Când ar urma să fie relaxate măsurile

Inquam Photos/Octav Ganea

Incidența cazurilor noi de COVID a scăzut sub 3 la mia de locuitori, în Capitală. Bucureștiul iese astfel din scenariul roșu. În prezent, nicăieri în țară rata de infectare nu mai depășește 3 la mie. Potrivit informațiilor Digi24, la începutul săptămânii viitoare ar urma să fie relaxate măsurile în Capitală.

Rata de infectare în București este astăzi 2,9 la mia de locuitori. Ieri era încă puțin peste pragul de 3 la mie.

Potrivit legislaţiei, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori, pot fi deschise restaurantele la interior la capacitate de 30% şi în intervalul orar 6,00 – 22,00.

De asemenea, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, scrie digi24.ro.

Cea mai mare incidență a fost înregistrată în București în 31 martie, 7,08 la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei spunea ieri la Digi24 că autoritățile vor aștepta 24-48 de ore pentru a se asigura că incidența rămâne sub 3 la mie, după care se va reuni Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, pentru a decide relaxarea măsurilor.

El a spus că acest comitet se poate reuni inclusiv în vacanța de Paște și că se așteaptă la o relaxare a restricțiilor în Capitală la începutul săptămânii viitoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *