Skip to content
Societate

Incidente la Arcul de Triumf. Jandarmerie: Unele persoane au vrut să forţeze filtrul

captura video
" "

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat marţi că unele persoane au vrut să forţeze filtrul de jandarmi format în zona Pieţei Charles de Gaulle cu ocazia Zilei Naţionale.

Jandarmeria precizează că participarea publicului la ceremonia de la Arcul de Triumf este restricţionată.

" "

În legătură cu intenţia unor persoane de a forţa filtrul de jandarmi constituit în zona Pieţei Charles de Gaulle, cu ocazia evenimentului dedicat Zilei Naţionale a României, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări:

  1. În conformitate cu prevederile H.G nr. 967 din 12 noiembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 noiembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României în municipiul Bucureşti este permisă cu participarea a cel mult 400 de persoane. Persoanele participante au fost stabilite de organizator, accesul pietonal şi rutier fiind temporar restricţionat în zona respectivă.
  2. Din raţiuni de siguranţă şi sănătate publică, recomandăm tuturor cetăţenilor să evite zonele aglomerate şi să respecte prevederile legale în vigoare.Ziua Naţională a României va fi sărbătorită în ceremonii restrânse, fără public, din cauza măsurilor restrictive impuse de pandemia de coronavirus”, se arată în comunicatul Jandarmeriei.

În Bucureşti, aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale participă la ceremonia oficială în format restrâns de la Arcul de Triumf.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *