Skip to content
Politică

INCIDENTE la VOT în Giurgiu. Polițiștii cercetează incidentele

Președintele unei secții de vot dintr-o comună din județul Giurgiu ar fi sfătuit alegătorii cu cine să voteze. Oficialii Ministerului Afacerilor Interne au precizat că din primele verificări, incidentul nu se confirmă.

În acelaşi judeţ, se fac cercetări privind un conflict ce ar fi apărut între primarul unei localităţi şi membrii secţiei de votare, incident care, de asemenea, nu s-a confirmat după primele cercetări.

„În judeţul Giurgiu a fost înregistrată o semnalare cu privire la faptul că preşedintele unei secţii de votare sfătuieşte alegătorii cu cine să voteze. Vă reamintesc că această contravenţie se pedepseşte cu amenda cuprinsă între 1.500 şi 4.500 lei. Tot în Giurgiu se fac cercetări după ce într-o secţie de votare a fost sesizată o situaţie conflictuală între primarul localităţii şi membrii secţiei de votare. Din primele verificări efectuate de către poliţie în ambele cazuri, aspectele semnalate nu se confirmă”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Până la ora 11.00, la vot s-a înregistrat un incident şi în comuna suceveană Fântânele, unde a fost nevoie de intervenţia unei ambulanţe după ce unui membru al secţiei de votare i s-a făcut rău, ca urmare a unei crize de epilepsie, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI.

Oficialul MAI a dat asigurări că în toate situaţiile semnalate se fac cercetări, pentru a stabili cu certitudine existenţa aspectelor sesizate, iar acolo unde acestea se confirmă vor fi aplicate măsurile legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *