Skip to content
Politică

Incidentele unioniștilor, pe masa ministrului de Interne

riaclu.envisionbeta.net

Incidentele de la marșul unioniștilor organizat în sfârșitul de săptămână care tocmai s-a încheiat au ajuns pe masa ministrului Afacerilor Interne, Ioan Dragoș Tudorache.

Raportul Jandarmeriei despre incidentele care au avut loc la manifestaţia organizată de unionişti sâmbătă, în Piaţa Victoriei, în urma cărora au fost ridicaţi cinci participanţi, iar patru dintre ei au fost amendaţi pentru instigare la tulburarea adunării publice a ajuns la ministrul Afacerilor Interne, care va prezenta luni concluziile acestuia, transmite News.ro.

Şeful Jandarmeriei Române a trimis la Ministerul Afacerilor Interne raportul despre incidentele de la manifestaţia din Piaţa Victoriei, raport care fusese cerut sâmbătă de ministrul Dragoş Tudorache.

Ministrul Dragoş Tudorache spunea că nu va ezita să ia măsuri în situaţia în care au fost abuzuri în timpul intervenţiei jandarmilor. La ora 15.00, Tudorache are programată o conferinţă de presă.

La marşul organizat sâmbătă de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, pe traseul Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Română, Piaţa Victoriei, au participat aproximativ 2.500 de oameni.

Incidentele din Piaţa Victoriei au izbucnit în momentul în care manifestanţii au vrut să intre pe Calea Victoriei. Nemulţumiţi că nu sunt lăsaţi că îşi continue marşul, unii dintre protestatari s-au îmbâncit cu jandarmii. Cinci dintre manifestanţi au fost scoşi de jandarmi din mulţime şi duşi la secţia de poliţie pentru a fi legitimaţi, ulterior patru dintre aceştia fiind amendaţi cu câte 3.000 de lei pentru instigarea prin orice mijloace, cu intenţia de tulburare a adunării publice, printre aceştia fiind şi George Simion, liderul manifestanţilor unionişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *