PSnews

Recent

INCIDENTUL cu Rogozin. Țuțuianu face apel la calm

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu a comentat, sâmbătă, mesajului transmis de vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, care amenința România cu represalii ca urmare a faptului că i s-a interzis accesul în spațiul aerian al țării, în încercarea sa de a ajunge în Republica Moldova.

” Situația securității din flancul estic al Alianței ne obligă să securizăm acest flanc, să facem achizițiile potrivite pentru înzestrarea Armatei. Trebuie să facem ceea ce este necesar pentru a avea mai multă securitate și pentru a putea descuraja anumite acțiuni ostile. Asta tot încerc să vă spun și de când am discutat despre rachetele Patriot. Ele reprezintă un element care consolidează securitatea națională a României, deci un element de descurajare a unor potențiale acțiuni agresive,” a comentat ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, potrivit postului de televiziune Digi 24.

Dmitri Rogozin a vrut să ajungă de la Moscova la Chişinău cu un avion comercial al companiei S7 (PJSC, Siberia Airlines), dar aeronava nu a primit aprobarea de a traversa spaţiul aerian al României. El a fost în cele din urmă nevoit să se întoarcă.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi