Skip to content
Politică

Încrederea în Iohannis scade vertiginos, pe fondul pandemiei de coronavirus. Cifre alarmante pentru PNL, înainte de alegeri

Klaus Iohannis Inquam Photos / Octav Ganea

Cifre îngrijorătoare pentru președintele Klaus Iohannis și Executivul Orban. Un sondaj Avangarde, realizat în perioada 15-17 noiembrie și obținut în exclusivitate de PS News, indică faptul că românii sunt nemulțumiți de modul în care factorul politic a gestionat epidemia de coronavirus din România.

Procentul celor care se declară nemulțumiți de modul în care Klaus Iohannis, premierul Orban, dar și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au gestionat pandemia este mai mare decât procentul celor care cred că autoritățile au aplicat măsurile corecte, după cum arată datele obținute de Avangarde. 54% dintre cei chestionați i-au acordat note de la 1 la 5 președintelui Klaus Iohannis, în vreme ce 18% i-au dat note de 5 și 6, iar 26% l-au notat cu calificative cuprinse între 7 și 10.

Situația stă mai rău în cazul premierului Ludovic Orban care nu a primit note de trecere de la 62% dintre românii participanți la chestionar. Un procent de 12% i-au dat note de 5 și 6, iar 23% între 7 și 10.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a primit un punctaj asemănător cu cel al președintelui Iohannis. 52% dintre notele primite au fost până 5, 18% între 5 și 6, iar 29% au fost de peste 7.

Cel mai bine dintre personalitățile implicate în gestionarea pandemiei de COVID-19, stă șefuL DSU, Raed Arafat. Acesta este cotat cu 33% note cuprinse între 7 și 10, 18% note de 5 și 6, iar 47% note de la 1 la 4.

Citiți mai jos cifrele:


Amintim că potrivit unui sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale în perioada 1-7 mai și obținut în exclusivitate de PSnews.ro, președintele Klaus Iohannis ocupa primul loc în topul liderilor politicieni în care românii au încredere. Astfel, 43% dintre respondenți susțineau că au încredere în Klaus Iohannis, 29% în fostul președinte Traian Băsescu, 27% în Dacian Cioloș, 26 % în Gabriela Firea și 24% în premierul Ludovic Orban.

La polul opus se afla fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, cotat cu 12% încredere, Viorica Dăncilă (13%) și Paul Stănescu (13%). Și liderul PSD, Marcel Ciolacu, se bucura de o încredere scăzută în rândul respondenților, fiind cotat la 16%. PS News remarca la acea vreme faptul că nici un politician, indiferent de culoare, nu avea un procentaj pozitiv peste 50%.

Date despre sondaj

Perioada 15 – 17.11.2020
Universul Populaţia adultă neinstituţionalizată a României
Eșantion 815 subiecți
Eșantion probabilist, aleator simplu

Metoda CATI (interviuri telefonice)
Marja de eroare 3,3% pentru un nivel de încredere de 95%

Precizăm că în ultimele 24 de ore au fost 10.108 cazuri noi de COVID-19, din 36.963 de teste efectuate. Alți 167 de români au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus, în timp ce la ATI sunt internați 1.131 de pacienți.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *