Încrederea investitorilor în zona euro se îmbunătățește

Sursa foto: pixabay

Încrederea investitorilor în zona euro s-a îmbunătățit la începutul lui decembrie, pentru a treia lună consecutiv, deși rămâne incert dacă acesta este începutul unei tendințe de schimbare pe termen lung, arată rezultatele unui studiu, transmite Reuters.

Indicele Sentix pentru zona euro a urcat la minus 16,8 puncte, de la minus 18,6 puncte în noiembrie, în timp ce analiștii intervievați de Reuters se așteptau la minus 16,4 puncte. Datele Sentix includ răspunsurile a 1.245 de investitori. Studiul a fost realizat în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie.

Germania nu reușește să țină pasul chiar în condițiile acestor îmbunătățiri moderate, așteptările în cea mai mare economie europeană fiind scăzute, a apreciat directorul general al Sentix, Manfred Huebner.

Subindicele privind viitoarele așteptări în zona euro s-a îmbunătățit la începutul lui decembrie, pentru a treia lună consecutiv, deși rămâne în teritoriu negativ, înregistrând o ușoară ameliorare, la minus 9,8 puncte, de la minus zece puncte luna precedentă, scrie Agerpres.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL