Skip to content
Politică

Incredibil! Medicii au refuzat să acorde primul ajutor unei femeii leșinate lângă spital

Unei femei i s-a făcut rau şi a căzut la aproximativ 70 de metri de Spitalul Judeţean Satu Mare, dar medicii au refuzat să îi acorde primul ajutor.

Oamenii care au vazut-o pe femeie au intrat in spital si au cerut ajutor, dar medicii le-au spus ca nu au voie sa intervina si ca trebuie sa fie chemata ambulanta, arata Satmareanul.

In aceste conditii, femeia a stat 20 de minute in zapada. Pana la urma, oamenii au chemat ambulanta, care a preluat-o pe femeie si a dus-o la unitatea de primiri urgente a spitalului aflat la nici 100 de metri distanta.

„Noi nu putem sa iesim cu targile pe strada. Daca se intampla langa spital, ii mai preluam. Dar daca este la o distanta mai mare de intrare atunci trebuie sa intervina ambulanta. Astea sunt procedurile”, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Satu Mare, Constantin Demian.

Intrebat despre acest caz, Raed Arafat a sustinut ca medicii au voie sa intervina in astfel de cazuri.

Hadrian Borcea, coordonator SMURD Buhor, a declarat ca nu este interzisa interventia in astfel de cazuri si ca fiecare medic in parte decide cum actioneaza. Mai mult, acesta a amintit cazul asistentelor si medicilor de la maternitatea Bucur care au intervenit in cazul incendiului din clubul Colectiv din Bucuresti, informează romaniatv.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *