Skip to content
" "
Politică

Incredibil! O instituție-fantomă toacă bani grei din 1991

occupy.com

Incredibil! O instituție-fantomă a statului român toacă bani grei din 1991 până în prezent.

Irina Moroianu Zlătescu conduce Institutul Român pentru Drepturile Omului încă de la înfiinţare, din 1991. „IRDO a cheltuit fix atâția bani cât a primit, a ajutat atâția oameni cât a trebuit”, a răspuns conducerea IRDO unor întrebări puse de societatea civilă.

" "

IRDO este finanţat de către Camera Deputaţilor, potrivit legii de înfiinţare din 1991. Însă activitatea sa este atât de discretă, încât nici pe site-ul propriu nu găseşti, de exemplu, de cine este condus. Jurnaliștii de la evz.ro susțin că a fost nevoie să dea câteva telefoane, pentru a afla, pe surse, că Irina Moroianu Zlătescu conduce IRDO încă de la înfiinţare.

Dintr-o stenogramă a unei şedinţe a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor reiese că Irina Moroianu Zlătescu este trecută de multă vreme de vârsta pensionării. Iată ce-i spunea secretarul general al Camerei, Cristian Panciu, lui Valeriu Zgonea, fostul şef al deputaţilor: „Mai este o altă problemă: doamna director Zlătescu, din noiembrie 2008, a îndeplinit condiţiile de pensionare şi potrivit Codului muncii, articolul 56, trebuie să hotărâţi: ori să îi facem un alt contract de muncă, ori să se pensioneze”. Cum doamna este în funcţie, reiese clar ce s-a hotărât.

ONG-ul APADOR-CH a derulat, între 2014 şi 2016, un proiect menit să popularizeze instituțiile publice plătite de la buget ca să apere drepturile omului în România. Aşa au ajuns cei de la asociaţie la concluzia că IRDO a funcţionat foarte „discret” timp de 25 de ani. De altfel, oricine poate observa asta dacă intră, pur şi simplu, pe site-ul institutului, unde nici măcar conducerea nu apare.

Citiți AICI mai multe detalii, inclusiv despre cum APADOR-CH a dat în judecată IRDO.

" "
" "

1 comentariu la “Incredibil! O instituție-fantomă toacă bani grei din 1991

  1. Vedeți, puteți observa de ce nu i place lui Buzatu Adina să plătească taxe sau alții ca Sârbu Adrian sau cum îl mai cheamă pe el. Oricum băieții destepți s-au pus la adăpost oricum făcând organizații filantropice, si acte de caritate deductibile pe legal (;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *