Skip to content
Politică

Încrengături nebănuite în jurul scandalului Brâncuși din Tg Jiu. Legătura cu Klemm

alba24.ro

Citiți mai jos despre o serie de încrengături nebănuite din jurul scandalului operelor lui Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, inclusiv despre o legătură cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm.

O angajată a Centrului Brâncuși din Târgu Jiu care era cercetată pentru spălarea cu jet de apă a Porții Sărutului, Mesei Tăcerii și Aleii Scaunelor a scăpat de acuzații după ce i-a fost ghid ambasadorului SUA în România, susține jurnalistul Narcis Daju într-un articol publicat luni în România Liberă. Daju este cel care a dezvăluit manevrele făcute de către gruparea Victor Ponta-Laurențiu Ciurel la Complexul Energetic (CE) Oltenia.

Hans Klemm i-a trimis o scrisoare oficială de mulțumire persoanei care a coordonat în 2013 spălarea distructivă cu jet de apă sub presiune a Porții Sărutului – am numit-o pe Adina Andrițoiu. Klemm o cunoscuse cu puțin timp înainte pe Andrițoiu, la Târgu Jiu, când ea îi fusese ghid, după ce fusese pusă sub urmărire penală după tratamentul necorespunzător de care avusese parte sculptura lui Brâncuși.

Imediat după plecarea ambasadorului, dosarul penal a fost clasat, la mai bine de trei ani de la începerea cercetărilor, de către o procuroare care fusese timp de 7 ani colegă cu Adina Andrițoiu.

În perioada 27-28 februarie a.c., Hans Klemm a vizitat Ansamblul Sculptural ”Calea Eroilor” de la Târgu Jiu. Viceprimarul cu atribuții de primar al Târgu Jiului, Aurel Popescu, a delegat-o să-i fie ghid  pe Adina Andrițoiu, angajată a Centrului Brâncuși, care în acele zile era urmărită penal pentru abuz în serviciu, în dosarul spălării cu jet de apă sub presiune a Porții Sărutului, Mesei Tăcerii și Aleii Scaunelor.

După ce gafa a fost dezvăluită de jurnaliști, dosarul penal început de peste trei ani a fost clasat subit pe 7 martie a.c. Procurorul care a emis ordonanța de clasare este Ramona Elena Penciu, fosta soție a liderului PSD Gorj Tiberiu Tătaru, cel care este în prezent manager al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *