Skip to content
Politică

Încrengături scandaloase în dosarul lui Oltean. Preotul care l-a denunțat, arestat într-un alt caz ANRP

Apar noi încrengauri scandaloase în dosarul deputatului PNL Ioan Oltean.

Deputatul Ioan Oltean a fost denunțat la DNA chiar de preotul bisericii din Chitila, acolo unde a luat șpaga de 600.000 de euro. Este vorba de preotul Ion Alexandrescu, fost paroh de la parohia Chitila.

Omul de afaceri Mihai Rotaru i-a dat mita lui Ioan Oltean, pentru ca deputatul să o influenţeze pe Crinuţa Dumitrean, fost preşedintel la ANRP, iar ea să aprobe despăgubirea pentru Mihai Rotaru. Preotul de la biserica din Chitila este cel care a intermediat legătura dintre cei doi şi cel care a şi făcut denunţ la DNA.

Diploma preotului Alexandrescu prin care a ajuns față bisericească ar fi fost obtinuta ilegal. Oamenii din parohie au declarat ca nu are diploma de absolvire, ci o diploma de trecere echivalata de organele bisericesti la cateva zile dupa ce obtinuse diploma de la Seminarul din Arges, potrivit Romania TV. Preotul a a fost arestat în 2011 intr-un dosar de coruptie in care e acuzat ca a cerut spaga pentru a grabi obtinerea unei despagubiri a ANRP. Chiar in spatele bisericii se afla casa preotului, pe terenul lui Mihai Rotaru. Biserica a fost ctitorita aucm 100 de ani de un anume Ion Olten.

Procurorii cer aviz de arestare pentru deputat, iar la instanță cer mandat de arestare pentru cei din ANRP, printre care și protejata lui Oltean, Crinuța Dumitrean. Judecătorii vor decide ce fac în cazul ei, pentru că Dumitrean este gravidă în şapte luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *