Skip to content
Politică

Inculpații din dosarul Colectiv, salvați de modificarea Codului Penal

national.ro

Modificările din Codul Penal, anunțate miercuri de Ministerul Justiției, îi pot scăpa de dosarele penale pe inculpații din cazul „Colectiv”.

Astfel, cei trei patorni ai clubului bucureștean și patronii firmei pirotehnice pot primi o pedeapsă sub 5 ani, în cazul în care își vor recunoaște faptele. Sunt acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar aceste fapte sunt exceptate de la grațiere. Numai că magistrații pot acorda o pedeapsă mai mică de 5 ani dacă inculpații își recunosc faptele. În această situație, ei vor beneficia de legea grațierii și se vor bucura de libertate, deși au fost acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, transmite b1.ro.

Modificările aduc o victorie și pentru Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, și pentru pompierii anchetați. Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu, dar este nevoie de un prejudiciu de 200.000 de lei pentru a fi inculpați. Prejudiciul din dosarul Colectiv nici măcar nu se apropie de suma de 100.000 de lei. Cu alte cuvinte, aceștia vor scăpa de problemele cu justiția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *