Skip to content
Puterea Știrilor Video

Indecișii vor decide câștigătorul în București. Politolog: ”Nehotărâții fac diferența, pentru ei au fost scoase înregistrările cu Nicușor Dan”

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
" "

Invitat la ”Puterea Știrilor”, politologul și analistul politic Cristian Pîrvulescu a declarat că înregistrările apărute în ultimele zile avându-l protagonist pe Nicușor Dan, candidatul PNL-USRPLUS la Primăria Capitalei, au rolul de a-i influența pe alegătorii nehotărâți, dar fiind că cei doi competitori importanți sunt aproape la egalitate în sondaje.

„Jocul la alegeri nu este doar de a  aduce alegători, ci și de a-i demobiliza. Cei care sunt convinși vor participa la vot de ambele părți, dar cei care, într-o o dispută politică de tipul celei din București, fac diferența sunt cei care sunt nehotărâți. Pentru ei aceste informații pot conta, de asta sunt și scoase. Campania se desfășoară după manual.

" "
" "

Din punctul meu de vedere, au fost puțin anticipate și asta pentru că, pe 14 septembrie, doamna Firea împreună cu domnul Pandele au fost la deschiderea școlii și au intrat într-o sală de curs fără să realizeze că asta va deveni un scandal nu doar local, ci național.

Părerea mea e că s-a anticipat folosirea primei înregistrări cu Nicușor Dan, care în logica de campanie, de manual, ar fi trebuit folosită puțin mai târziu, pentru că aici discutăm despre ghiduri de campanie și tipuri de campanie care sunt folosite peste tot în lume. Și, de obicei, pentru a nu oferi celorlalți posibilitate să se reabiliteze o faci cât mai aproape de data alegerilor”, a spus analistul.

De asemenea, Cristian Pîrvulescu anticipează o nouă serie de ”dezvăluiri”, care vor apărea în imediata apropiere a alegerilor.

„Eu mă mai aștept la câteva înregistrări în zilele care vin care să descurajeze electoratul nehotărât care ar putea să meargă spre Nicușor Dan. Nicușor este în defensivă, strategia a fost de a-l pune în defensivă, de a-l obliga să se apere, și regula e veche, o știm de sute de ani, calomniază, calomniază că până la urmă rămâne ceva. Oamenii încep să își pună întrebări și Nicușor Dan este un militant asociativ onest , dar nu este un bun comunicator.

Pentru mine nu este evident că la fel lucrează și PNL-ul. Mi se pare că la PNL nu s-au folosit deja resursele. PNL-USR se bazează foarte mult pe faptul că în sondajele de opinie stau foarte bine și asta ar fi suficient, dar noi știm că totul depinde de prezență”, a conchis politologul Cristian Pîrvulescu.

Cristian Pîrvulescu, LIVE la PS News

Analistul Cristian Pîrvulescu, la ”Puterea Știrilor” cu Marinela Angheluș

Publicată de PS News pe Marţi, 22 septembrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *