Skip to content
Politică

Îndemn pentru companiile românești. Țapardel: Investiți în tehnologie!

paginaeuropeana.ro

Europarlamentarul Claudia Țapardel crede că firmele românești au șansa de a se afirma în fața competitorilor din statele din regiune printr-o  serie de investiții bine direcționate, care pot avea un impact deosebit asupra economiei.

„Investiți în tehnologie!”, îi  îndeamnă Țapardel pe atreprenorii români, dând ca exemplu societatea Softrans, una dintre cele mai de succes companii românești din domeniul transporturilor.

Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, Țapardel atrage atenția investitorilor asupra performanțelor operatorului privat din sectorul Transporturi, care a ajuns să opereze ruta București-Constanța într-un timp de doar 2 ore și 15 minute, la un preț mai mult decât avantajos pentru public, vin ca urmare a investițiilor în tehnologie.

„Este primul tren privat care parcurge distanța dintre București și litoral în doar două ore şi 15 minute. Călătorii vor putea astfel să ajungă la Marea Neagră în cel mai scurt timp.

Ca membru în Comisia pentru Transporturi din Parlamentul European, îmi doresc să văd cât mai multe întreprinderi românești investind în tehnologie și în modernizarea infrastructurii de transport feroviar, considerând că acest mod de transport poate ajuta la îndeplinirea obiectivelor de conectivitate, decongestionare și protecție a mediului”, spune europarlamentarul român într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

Trenurile rapide la un preț accesibil pot reprezenta un avantaj competitiv pentru România în raport cu statele vecine, având potențialul de a atrage mai mulți turiști străini în țara noastră, crede Claudia Țapardel.

Reprezentantul României în Parlamentul european remarcă și faptul că legătura feroviară rapidă între București și Litoral va fi menținută pe tot parcursul anului, nu doar în sezonul estival, ceea ce demonstrează interesul publicului și al vizitatorilor pentru turismul de la Marea Neagră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *