Skip to content
Politică

Independentul Nicușor Dan, tot mai aproape de înscrierea în PNL. Detaliul care l-a dat de gol

Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, primarul Municipiului București, face pași timizi, dar siguri, spre o înscriere în Partidul Național Liberal (PNL), formațiune politică ce l-a susținut la alegerile locale din septembrie, alături de USR-PLUS. Sau cel puțin la acest gând ne duc cele mai recente activități ale actualului edil. Joi, într-o ceremonie de inaugurare pentru sediul de campanie al PNL din București, Nicușor Dan nu doar că a fost prezent, dar le-a pus la dispoziție liberalilor sediul utilizat de el în campania de la locale.

Nicuşor Dan a înmânat simbolic cheia sediului liderului PNL, Ludovic Orban, şi a transmis că este „„un sediu cu noroc”, urând succes echipei liberale. „Sunt convins că o să avem aceeaşi colaborare de care Bucureştiul are nevoie şi după alegerile din 6 decembrie”, a declarat Nicuşor Dan.

„Susţinerea PNL a fost mai importantă”

Recent, edilul Capitalei nu a exclus o înscriere în PNL până la finalul mandatului, precizând că susținerea venită din partea liberalilor a fost semnificativă în comparație cu susținerea celor de la USR-PLUS. Nu exclud nicio variantă. Relația cu Ludovic Orban este foarte bună. Orban a luat în februarie decizia decisivă pentru locale. După sprijinirea PNL s-au simplificat lucrurile. A fost momentul psihologic al localelor. Susţinerea logistică, materială din partea PNL a fost consistentă, mai consistentă ca a USR-PLUS. Vreau să evidenţiez un lucru: noi am câştigat la 5% faţă de PSD. Ce s-ar fi întâmplat dacă era unc andidat PNL şi unul USR-PLUS. Ar fi fost primar Firea, iar PSD intra în forţă pentru parlamentare. Ne-a trecut glonţul pe la ureche, a declarat Nicușor Dan.

Recent, și Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS i-a făcut o invitație lui Nicușor Dan. Acesta a declarat că primarul general este liber să vină să se înscrie în Alianţă, dacă doreşte, din nou, menţionând că acesta „nu este un copil care poate fi atras cu o bombonică undeva”.

„Nicuşor Dan nu e un copil pe care să-l atragi cu o bombonică undeva, să-l atragi într-o parte sau alta. E treaba lor. Ei aşa ştiu să acţioneze. Noi iată că producem oameni de valoare, care şi câştigă atunci când li se permite să-şi prezinte oferta electorală. Nicuşor Dan, aşa cum îl cunosc, se va concentra în perioada următoare pe punerea în aplicare a obiectivelor cu care a câştigat alegerile, împreună cu echipa pe care o are acolo. Eu ştiu că vrea să obţină rezultate. Cred că mai puţin îl interesează ofertele unora sau altora care vor să-l atragă. PNL a încercat şi încearcă să atragă oameni din toate direcţiile. E treaba lor. Ei au strategia lor de resurse umane. Nicio problemă. Noi vom produce în continuare oameni de calitate care să meargă şi în Parlament şi să ajungă şi în Guvern. Avem resurse umane în partid”, a afirmat Cioloş. Nici relația dintre Nicușor Dan și Vlad Voiculescu nu arată prea roz. Surse politice susțin că primarul Nicușor Dan și viitorul viceprimarul, Vlad Voiculescu, par să fi ieșit din euforia care a urmat scrutinului din 27 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *