Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut miercuri la 2%, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).
Marți, ROBOR la 3 luni a fost cotat la 1,98%. Indicele ROBOR la 6 luni a crescut la 2,05%, de la 2,04%.
Pe 5 august, Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a decis reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,5% pe an, de la 1,75% pe an, începând cu 6 august, dar și de reducere a ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1% pe an, de la 1,25%.
Coaliția de guvernare, pe nisipuri mișcătoare. Ce va duce la ruperea alianței dintre PNL și USR-PLUS
Dacian Cioloș vs. Ludovic Orban, o luptă politică pentru Guvern și alegerile prezidențiale
De ce proverbul ”Cine are carte, are parte” e o minciună
Cei mai speciali dintre pensionarii speciali: 3.000 de privilegiați încasează sute de milioane de lei pe an, deși nu au plătit niciodată CAS
PNL s-a sucit în scandalul suspendării PUZ-urilor din Capitală? „Vom susține termenul în care primarul general va rezolva problema”
Măsura a fost luată pentru atenuarea impactului economic al pandemiei de coronavirus.
ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață. BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care înlocuiește ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.